Ingezonden persbericht


Rotterdam, 28 februari 2011
rotterdam in actie tegen C2000 zendmast
persbericht , buurtbericht

ä vrijspraakä
Rechter:
verzet gemeenteraadsleden,
kandidaat Eerste Kamerlid en buurtgenoten
was demonstratie, geen ordeverstoring

Victorie ! De Rotterdamse rechtbank heeft vandaag de politie en burgemeester Aboutaleb op hun nummer gezet. De rechters spraken de gemeenteraadsleden Arno Bonte en Leo de Kleijn, het kandidaat Eerste Kamerlid Ineke Palm en onze vier buurtgenoten VRIJ van het overtreden van de wet. De politie had hen niet mogen inrekenen bij het verzet tegen de plaatsing van een C2000-zendmast aan de Essenburgsingel op 9 juni 2009. Die actie was een politieke demonstratie over een principiële kwestie. Alleen de burgemeester had zo'n demonstratie kunnen verbieden, en dat heeft hij nagelaten.

Wederom dus een bestuurlijke blunder !

Wij hopen dat burgemeester Aboutaleb de gelegenheid te baat neemt om orde op zaken te stellen. Zeker nu blijkt, dat de omstreden zendmast nog steeds niet in gebruik is genomen (zie vorig persbericht of hier). Zelfs de Tweede Kamer maakt zich zorgen om de bestuurlijke wanprestaties in dit dossier (klik hier voor de recente Kamervragen van Attje Kuiken en Ahmed Marcouch). Keer op keer heeft de verantwoordelijke minister onze burgemeester en de voltallige gemeenteraad op het verkeerde been gezet met halve waarheden en hele leugens. Nu is het tijd om terug te bijten!

Het is nog steeds niet te laat om de zendmast te verplaatsen naar de Sporendriehoek. Wat in een dag kan worden opgebouwd, kan ook in een dag worden afgebroken.

Kijk op de website www.hierpastgeenmast.nl voor een uitgebreide voorgeschiedenis,




Ingezonden persbericht