Ingezonden persbericht


http://www.sp.nl/nieuwsberichten/8837/110228-kabinet_zet_mensen_in_kou_pvv_valt_door_mand.html

KABINET ZET MENSEN IN DE KOU, PVV VALT DOOR DE MAND

28-02-2011 * 'Ouderen zijn met dit kabinet het kind van de rekening. En mensen met een arbeidsbeperking zijn extra de dupe. En de PVV steunt dit allemaal.' Dat harde oordeel sprak SP-voorman Roemer vanavond uit in Rotterdam, waar de zes grootste partijen debatteerden over de verkiezingen van 2 maart.

Opnieuw waren de leiders van de rechtse coalitie nergens te bekennen. Roemer vroeg zich voor aanvang af of Rutte wellicht met 130 kilometer per uur verdwaald was op de A2, Verhagen nog steeds op vakantie was en Wilders naarstig op zoek was naar zijn sociale gezicht. Het optreden van hun plaatsvervangers bevestigde dat het kabinet in het defensief is geraakt.

Brinkman (CDA) deed de suggestie dat verpleegkundigen vervangen kunnen worden door een webcam , waarop Roemer vroeg hoe je via een webcam steunkousen kunt aantrekken. En tegen Hermans (VVD) die zich uitputte in het ophoesten van getallen wat de zorg allemaal wel kost, zei hij: 'Als ik later kleinkinderen heb, hoop ik dat ze hoi opa tegen me zeggen en niet hé kostenpost'.

De Graaf (PVV) spande zich in om aan te geven hoe goed dit kabinet wel is, maar viel daarbij lelijk door de mand. Door Roemer uitgedaagd gaf hij toe dat de PVV inderdaad de afgelopen negen maanden anders stemde dan ze voor de verkiezingen had beloofd: 'Maar liefst 60 verkiezingsbeloften heeft de PVV gebroken. Het is een partij die draait en draait. Dat is nu wel duidelijk', aldus de SP-voorman.

In het debat over onderwijs riepen de rechtse partijen dat de oppositie voortdurend te zien is bij demonstraties tegen het regeringsbeleid. Roemer: 'Goed gezien, ik was er steeds. Maar ik beloof u: als u de bonussen van de bankiers aanpakt en als die dan gaan protesteren, dan zal ik daar niet bij zijn'. Hij bevestigde nogmaals dat de SP tegen het afschaffen van de basisbeurs en het invoeren van een studieboete is. 'Want wij willen geen drempels in het onderwijs. We willen studeren aanmoedigen. Dat heeft dit land hard nodig.'