Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maandag, 28 februari 2011

Reverse split van aandelen in verhouding 8 op 1

EDCC/AamigoO Group voert structuurwijziging door

In aansluiting op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 8 februari jl. heeft EDCC diverse vervolgstappen gezet.

Wijziging Raad van Commissarissen

De BAVA van 8 februari 2011 heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van de heer Mike Hartkoorn, voormalig CFO van Ernst & Young, tot commissaris van EDCC. Deze benoeming is geëffectueerd per 28 februari 2011. Op diezelfde datum hebben de heren Hettinga en De Vries hun commissariaat neergelegd. De Raad van Commissarissen, die thans tijdelijk één lid kent, zal op korte termijn worden uitgebreid. EDCC/AamigoO Group heeft een nieuwe aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen voor 12 april 2011. Op de agenda van deze vergadering zal de voorgenomen benoeming van de heer mr Peter Zwart, voormalig bestuurder van Van Lanschot Bankiers tot commissaris, staan. Indien de BAVA instemt met de voorgenomen benoeming van de heer Zwart, bestaat het voornemen hem tot voorzitter van de Raad van Commissarissen te benoemen.

Aandelenkapitaal

De BAVA van 8 februari 2011 heeft ingestemd met de voorgelegde statutenwijziging. Deze behelst onder meer de wijziging van de naam EDCC N.V. in AamigoO Group N.V. en een aantal wijzigingen in het kapitaal. Dit betreft de creatie van aandelen A, de reverse split van de aandelen in de verhouding één nieuw aandeel voor acht bestaande aandelen, alsmede de daarmee verband houdende wijziging van de nominale waarde van de aandelen (van 0,01 euro naar 0,08 euro). De aandeelhouder die thans 1000 aandelen EDCC houdt, zal na deze wijzigingen 125 gewone aandelen AamigoO Group N.V. houden. In de eerste weken van 2011 heeft de koers van EDCC gefluctueerd tussen 0,79 euro (laag) en 1,31 euro (hoog). De slotkoers van 28 februari 2011 bedroeg 1,20 euro. Op vergelijkbare basis zouden deze koersen na reverse split 6,32 euro (laag), respectievelijk 10,48 euro (hoog) hebben bedragen. De herrekende slotkoers van 28 februari 2011 bedraagt 9,60 euro.

Ook de op 28 december 2010 en 5 januari 2011 aangekondigde aandelenuitgifte zal nu worden geëffectueerd. Na de aandelenemissies zullen er twee aandeelhouders zijn met meer dan 30 procent: F5 Capital (voorheen DGC) zal 38,2 procent van de aandelen houden. Investeringsmaatschappij PJAO zal een belang van 33,2 procent houden. De belangen van F5 Capital en Investeringsmaatschappij PJAO zullen onder een lock-up regeling vallen. Voor F5 Capital geldt dat voor de perioden van 1, 2 en 3 jaar sprake is van een aflopende lock-up op 90, 80 respectievelijk 70 procent van het verkregen belang. Voor Investeringsmaatschappij PJAO zal een lock-up gelden voor 90 procent van de verkregen aandelen in het eerste jaar en 50 procent voor het tweede jaar. Het belang van Value8 bedroeg voor de reverse split 9,3 miljoen aandelen. Value8 zal - na reverse split - aanvullend 375.000 niet ter beurze verhandelbare aandelen A verwerven voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. Deze emissie zal dit leiden tot een ve rsterking van het eigen vermogen van EDCC/AamigoO. De op Value8 van toepassing zijnde lock-up regeling heeft betrekking op een periode van 1 jaar en tenminste 5 procent van het uitstaande kapitaal.

Gang van zaken

Ten aanzien van de operationele gang van zaken kan worden gemeld dat het onderdeel Source+ zich goed ontwikkelt. In dat kader heeft EDCC op 17 januari 2011 melding gemaakt van nieuwe contracten met Nuon en ASR en op 18 februari 2011 van het sluiten van een nieuw contract met het ministerie van OCW. De introductie van het platform AamigoO wordt voor de eerste helft van 2011 voorzien.

Hieronder volgt een technische mededeling omtrent de splitsing en naamswijziging.

Naamswijziging & samenvoeging van aandelen

Onder verwijzing naar de statutenwijzigingen waartoe in de op 8 februari 2011 gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("BAVA") van EDCC N.V. onder meer is besloten, zullen per maandag 7 maart 2011 na sluiting beurs iedere acht (8) gewone aandelen in EDCC N.V. van nominaal EUR 0,01 worden samengevoegd tot één (1) gewoon aandeel in AamigoO Group N.V. van nominaal EUR 0,08, onder voorbehoud van het van kracht worden van de vereiste akte van de statutenwijziging. De afronding en afrekening als gevolg van de samenvoeging van de aandelen zal per individuele houder op de bij de tot NYSE Euronext in Amsterdam toegelaten instellingen ("Toegelaten Instellingen") gebruikelijke wijze geschieden. Houders van gewone aandelen in EDCC N.V., welke in administratie zijn bij een financiële instelling, hoeven zelf geen actie te ondernemen in het kader van deze transactie.

Notering

Aan NYSE Euronext in Amsterdam is verzocht te bepalen, dat de notering van de gewone aandelen AamigoO Group N.V. van nominaal EUR 0,08 op NYSE Euronext in Amsterdam per dinsdag 8 maart 2011 zal aanvangen onder het nieuwe handelssymbool AMIGO en de nieuwe ISIN code CWN001011006, onder voorbehoud van het van kracht worden van de vereiste akte van de statutenwijziging.

Provisie

In verband met de naamswijziging en samenvoeging van aandelen zal aan de Toegelaten Instellingen een provisie van in totaal ¤2,00 per depot worden vergoed. De Toegelaten Instellingen wordt verzocht aan Royal Bank of Scotland N.V., uiterlijk op donderdag 31 maart 2011 een opgave te verstrekken van het aantal depotcliënten waarvoor door middel van hun bemiddeling de omwisseling in het kader van de naamswijziging en samenvoeging van aandelen heeft plaatsgevonden.