RET

RET start met Aardig Onderweg Award

07 januari 2011
De RET start met de âAardig Onderweg Awardâ, een prijs die wordt uitgereikt aan talenten die al "aardig onderweg" zijn, maar net dat steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun droom of idee te verwezenlijken. De Award komt in de plaats van het tot nu toe gevoerde sponsorbeleid van de RET. Aan de Aardig Onderweg Award is per categorie een geldprijs van ⬠10.000,- verbonden.

Het openbaar vervoerbedrijf onderstreept hiermee haar boodschap "Aardig Onderweg" : de RET is naast de logistiek verbinder ook een sociaal verbinder: tussen mensen, bedrijven en organisaties. Kandidaten kunnen vanaf nu worden voorgedragen via de website www.aardigonderweg.nl. Een belangrijke voorwaarde is dat de organisatie die de kandidaat opgeeft, gevestigd is in de stadsregio Rotterdam.

Uitreiking
De uitreiking van de Aardig Onderweg Award vindt plaats op vrijdagavond 4 maart in het Nieuwe Luxor Theater. Tijdens de feestelijke avond zijn de klanten van de RET de VIP-gasten. De awarduitreiking wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors ING en OVG. Overige sponsors zijn Dura Vermeer, Siemens, Bombardier, Alstom, Evobus en Strukton.

Voorstellen van kandidaten
Kandidaten die in aanmerking komen voor een Aardig Onderweg Award kunnen worden voorgedragen door bedrijven, instellingen, scholen of verenigingen binnen de stadsregio Rotterdam. De kandidaten worden opgegeven in vier verschillende categorieën (Kunst & Cultuur, Maatschappij, Ondernemerschap en Uniek) en moeten voldoen aan een aantal vooraf gestelde selectiecriteria. Kijk voor de selectiecriteria en meer achtergrondinformatie op de website www.aardigonderweg.nl. Algemeen directeur Pedro Peters: ,,Met deze nieuwe Award zet de RET de al jaren bestaande sponsorgelden op een nieuwe wijze in: gerichter en effectiever. En vooral in een bijzondere vorm. We zijn heel blij hier een aantal regionale talenten mee "aardig onderweg" te helpen. Dus meldt jouw kandidaten die jij kent snel aan!â

Comité van Aanbeveling en Jury
De voorselectie van de ingestuurde kandidaten wordt gedaan door de RET en het Comité van Aanbeveling. Een onafhankelijke jury bepaalt de uiteindelijke winnaars van de Award. Het Comité van Aanbeveling bestaat uit drie vooraanstaande Rotterdammers: Jos van der Vegt (directeur Ahoy), Rob Wiegman (directeur Luxor Theater Rotterdam) en Maurice Lenferink (Hoofd Communicatie Veiligheidsregio Rotterdam).

De jury bestaat uit gerenommeerde Rotterdammers: Mai Elmar (Executive Director Cruise Port Rotterdam), Sander de Kramer (Sunday Foundation), Hans Waege (algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en Mirjam Verschoor (eigenaar backpackershostel ROOM in Rotterdam).

Zie ook www.aardigonderweg.nl.