Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 04-03-2011

Inbreker met fel oranje sportschoenen gezocht

VINKEVEEN Een getuige zag dat inbrekers er op donderdag 3 maart vandoor gingen. Zij wisten te ontkomen.

Rond 18.40 uur zag een getuige dat twee mannen vanuit de tuin van een woning aan de Loopveltweg over de schutting klommen en er met een zak met spullen vandoor gingen. Het tweetal bleek in de woning te hebben ingebroken. De getuige belde 1-1-2 en gaf een signalement en de vluchtrichting van de verdachten door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Tevens werd door de politiemeldkamer een Burgernetactie opgestart. Al deze inspanningen mochten niet leiden tot de aanhouding van de verdachten. Uit de woning bleken meerdere goederen te zijn gestolen. De bewoners, die later thuiskwamen, deden aangifte van de inbraak.

De getuige kon een uitgebreid signalement van de verdachten geven:


1) Blanke tot lichtgetinte man, 25-30 jaar, 1.80-1.85 meter, zwart haar aan de achterkant en zijkant opgeschoren en bovenop enkele centimeters lang, een normaal postuur. Hij droeg een grijze sweater met capuchon met op de achterkant van de sweater lichtgekleurde kleine letters op het midden van de rug en een zwarte wijde joggingbroek. Opvallend was dat hij Nike sportschoenen aan had, die aan de achterzijde fel oranje waren en aan de voorzijde wit;


2) Blanke man, 25-30 jaar, 1.90 meter, lichtblond haar en een normaal postuur. Hij droeg een donkere sweater met capuchon en een zwarte joggingbroek.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, bijvoorbeeld aan de fel oranje Nike-sportschoenen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alle wielen los van de weg

BREUKELEN Een automobilist wilde op donderdag 3 maart zo graag aan de politie ontkomen, dat hij meerdere malen met alle wielen los van de weg door de lucht vloog.

Rond 15.00 uur zagen agenten dat een automobilist nogal stevig doorreed. Zij wilden hem controleren, gingen achter hem aan en gaven hem op de Amerlandseweg een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de automobilist gas bij. Op het weggedeelte waar 60 km/u was toegestaan, reed de verdachte met snelheden van ±140 km/u. De agenten zagen dat de auto op de Oukoop bij verkeersdrempels meerdere malen met alle vier de wielen los van de grond kwam. De verdachte, een 60-jarige man uit Nieuwegein, reed zich uiteindelijk op een doodlopend gedeelte van de Oukoop vast en werd aangehouden. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Hij bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Met alcohol op tegen meerdere bomen

MAARSSEN Een automobilist met een slok op, botste op donderdagavond 3 maart tegen meerdere bomen. Zijn auto raakte total loss.

Rond 22.45 uur reed een 24-jarige Poolse automobilist over de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Maarssen. Hij haalde een andere automobilist over een dubbel doorgetrokken streep in en reed met een behoorlijke snelheid door in de richting van Maarssen. Ongeveer 400 meter voordat je Maarssen binnenrijdt, verloor de Pool de macht over het stuur, botste tegen een boom aan de linkerzijde van de weg, ketste terug de weg op en kwam tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde van de weg.

Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar had wonder boven wonder geen letsel opgelopen. Zijn auto was echter total loss. Politieagenten constateerden dat de man naar alcohol rook, onvast ter been was en met een dubbele tong sprak. Hij weigerde een blaastest af te leggen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau weigerde hij mee te werken met de ademanalyse, ook toen hem dat door een hulpofficier van justitie werd gevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto te water

WOERDEN Een automobilist raakte op donderdagmiddag 3 maart met zijn auto te water.

Rond 14.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit Woerden over de Burgemeester H.G. van Kempensingel in de richting van de Parijsebrug. In de bocht verloor hij de macht over het stuur, botste tegen een boom en belandde vervolgens in de singel. Hij wist op eigen kracht uit de auto te klimmen. Omdat hij een kleine snee op zijn hoofd had en geheel onder water was geweest, werd hij ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.