Ingezonden persbericht


Persbericht

WeerOnline.nl: Zonnig maar koud carnavalsweekend

Zeist, 4 maart 2011

Het carnavalsweekend staat voor de deur en het weer ziet er goed uit. Dat verwachten de meteorologen van WeerOnline.nl. Het blijft de Carnavalsdagen droog en het is zonnig. Wel moeten carnavalsvierders rekening houden met de kou. In de carnavalsplaatsen vriest het licht tot matig in de nachten.

Het Weer
Dankzij een hogedrukgebied in de omgeving van Nederland is het de meeste dagen droog en vrij zonnig. Alleen start het feestgedruis wel met veel bewolking. Onder invloed van een naderend koufront draait vrijdagavond de wind naar het noorden en voert vanaf de Noordzee bewolking aan.

In het zuiden blijft het nog lang helder en ontstaat er eerst nevel en mist, maar komende nacht wordt het daar uiteindelijk bewolkt. Het koelt daar af naar ongeveer -2 graden.

Zaterdag
Zaterdag begint de dag bewolkt en in de ochtend is er een kleine kans op een spat motregen. Op de meeste plaatsen zal het echter droog blijven. In de middag klaart het vanuit het noorden op, maar in het zuiden zal het tot halverwege de middag bewolkt blijven. Daardoor warmt het maar langzaam op en met een meest matige noordenwind voelt het extra koud aan. Zodra de zon er bijkomt loopt de temperatuur op naar ongeveer 7 graden.

Zaterdagavond en zondag
Zaterdagavond is het vrijwel helder en in de nacht van zaterdag op zondag gaat het overal licht vriezen. Zondag bouwt zich boven het zuiden van Nederland een hogedrukgebied op en worden de storingen op afstand gehouden. Het blijft droog en de zon schijnt overdag afgewisseld door enkele stapelwolken. De wind wordt wel meer oostelijk en zwakt iets af. Overdag loopt het kwik met de zon nog op naar 6 of 7 graden, maar 's avonds en 's nachts kelderen de temperaturen behoorlijk. Er is in oosten en zuidoosten kans op matige vorst. Daardoor wordt de kans op onderkoeling van de meer beschonken feestvierders groot.

Maandag en dinsdag
Ook maandag en dinsdag is het vrij zonnig en droog bij maxima rond 6 graden. Na carnaval schuift het hogedrukgebied weg naar het westen en neemt een lagedrukgebied boven Scandinaviƫ de regio over. De wind komt uit westelijke richtingen en de bewolking en kans op neerslag nemen toe. Mogelijk roert maart nog zijn staart.

Carnavalsweercijfer
Speciaal voor de carnavalsdagen heeft WeerOnline.nl het carnavalsweercijfer ontwikkeld. Gedurende de carnavalsperiode is het carnavalsweercijfer te raadplegen voor de tien populairste carnavalssteden in Nederland is. En hoe hoger het cijfer, hoe gunstiger het carnavalsweer.

www.WeerOnline.nl/carnaval

Over MeteoVista | WeerOnline.nl

MeteoVista is een van de grootste uitgevers van weersinformatie in Nederland met producten wereldwijd voor de consument en de zakelijke markt. In Nederland is MeteoVista marktleider op het gebied van gladheidbestrijding en tevens de grootste leverancier van weerdata aan diverse media zoals landelijke dagbladen.

MeteoVista exploiteert WeerOnline.nl


- Einde Persbericht -



Ingezonden persbericht