Gemeente Brummen


Op weg naar een nieuw integraal veiligheidsbeleid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-03-2011)

Welke prioriteiten moet de gemeenteraad stellen voor het toekomstige veiligheidsbeleid in onze gemeente? Geef uw mening en oefen daarmee invloed uit op het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Brummen voor de komende vier jaar. U bent van harte welkom op donderdag-avond 24 maart in het Tjark Riksgebouw van SWB in Eerbeek. Dan vindt namelijk een bijzondere opiniërende raadsvergadering plaats die geheel aan dit onderwerp is gewijd. Wilt u mee debatteren? Meldt u zich dan wel uiterlijk 17 maart 2011 aan.

Integrale veiligheid brengt alle facetten van veiligheid bij elkaar in een beleid waarbij alle betrokken partijen gezamenlijk proberen te komen tot een veiligere samenleving. De vorige nota dateert uit 2007 en is toe aan actualisering. Een nieuwe startnotitie om te komen tot nieuwe prioriteiten voor integraal veiligheidsbeleid is vanaf 8 maart te lezen op deze speciale projectpagina.

Prioriteiten en debat
De opiniërende raadsvergadering begint op 24 maart met een gezamenlijk gedeelte. Vertegenwoordigers van gemeente, politie en brandweer geven dan een korte inleiding. Vervolgens wordt er in groepjes over verschillende themas van veiligheid gediscussieerd. Hierbij hebben de aanwezigen volop gelegenheid meningen en kennis in te brengen. De uitkomsten van de groepjes worden vervolgens weer gezamenlijk besproken. Tot slot worden de raadsleden in de gelegenheid gesteld hun prioriteiten aan te geven. De raadsvergadering begint om 20:00 uur in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. Vanaf 19.45 uur is de zaal open en bent u van harte welkom.

Graag vooraf aanmelden
De gemeenteraad wil graag een goede afweging maken en stelt ieders bijdrage bijzonder op prijs. Vanwege een goede voorbereiding van de bijeenkomsten vragen we iedereen zich tijdig aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 17 maart 2011. Stuur hiervoor een mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar e-mailadres griffie@brummen.nl. Ter voorbereiding op de opiniërende raadsvergadering ontvangt u per e-mail de startnotitie over integrale veiligheid.