Gemeente Dongen

Middellaan krijgt nieuwe bushaltes

Publicatiedatum: 3-3-2011

De gemeente Dongen vindt het belangrijk dat er voldoende toegankelijk en veilig openbaar vervoer is voor al haar inwoners. Hiervoor is eind vorig jaar het project toegankelijk maken van bushaltes opgestart voor Dongen West 1 en 2. Op 24 november jl. heeft de gemeente in t Schouw tijdens een informatieavond uitleg gegeven over het project en de locatie van de bushaltes. Ook zijn toen de ontwerptekeningen van de haltes gepresenteerd.

Uiteindelijk heeft het Dongense college op 1 maart 2011 besloten dat er definitief twee nieuwe toegankelijke bushaltes komen aan de Middellaan ná de rotonde Anjerstraat-Trappistenstraat. Dit is opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan Zuid en West Dongen. Het besluit is genomen op basis van veiligheid, een goede dekkingsgraad en een goede afstand tussen bushaltes. Daarnaast heeft het college op 1 maart 2011 de ontwerptekeningen vastgesteld. Hierop staat hoe de bushaltes eruit komen te zien.

Voordat de bushalteplaatsen geplaatst worden, wordt er nog een kapvergunning aangevraagd voor de realisatie van de bushalteplaats aan de noordzijde van de Middellaan. Ook wordt er een verkeersbesluit vastgesteld voor het plaatsen van de gele halteborden. Beide procedures worden t.z.t. gepubliceerd in de Informatiekrant.

Informatieavond

Direct omwonenden van de locaties waar de nieuwe bushaltes komen, hebben hierover op 3 maart een brief gekregen van de gemeente. Zij zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Die vindt plaats op 6 april 2011 van 19.30 tot 21.00 uur in café De Salamander aan de Belgiëlaan in Dongen. Belangstellenden kunnen de ontwerptekeningen nu al inzien via www.dongen.nl/plannen en projecten.