Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

04 maart 2011

---

50.000 euro voor Van Eesterenmuseum

4 maart 2011

Stichting Van Eesterenmuseum krijgt 50.000 euro voor de exploitatie en het beheer van het Van Eesterenmuseum. Het museum organiseert rondleidingen, debatten, excursies, educatieprojecten voor scholen, tentoonstellingen en een cursus kunsthistorie.

De activiteiten in het museum worden gefinancierd door verschillende fondsen. Veertig vrijwilligers werken als gastheer en gastvrouw en geven rondleidingen. Het Van Eesterenmuseum bestaat uit een binnen- en een buitenruimte. Het kloppend hart van het museum is de expositie-ruimte aan de Burgemeester de Vlugtlaan, met een permanente tentoonstelling over Van Eesteren en de bouw van Amsterdam Nieuw-West en wisselende exposities.

Openluchtmuseum

Het gebied tussen de Vening Meineszstraat, de ringspoorlijn, Gebrandypark en de Burgemeester Eliazstraat is benoemd tot het Openluchtmuseum. De `collectie' van dit openluchtmuseum zijn de woningen, plantsoenen, scholen, winkels, parken, pleinen en straten. Amsterdam Nieuw-West is het hoogtepunt van de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Nederland. Het binnenmuseum is open op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur, met om 14.00 uur een rondleiding.

Informatie

http://www.vaneesterenmuseum.nl/.
Locatie: Burgemeester De Vlugtlaan 125.

---