Politie Drenthe

Vrijdag 4 maart 2011

Provincie Drenthe, 04-03-2011

Alcomobilisten aangehouden

SMILDE De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Leemdijk een 18-jarige automobilist uit Hoogersmilde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist viel op door zijn rijgedrag en hij kreeg een stopteken. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De beginnend bestuurder werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 405 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond op de Burg. Feithsingel een 52-jarige automobiliste uit Laar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een verkeerscontrole werd de vrouw aan de kant van de weg gezet. De vrouw moest een blaastest ondergaan en bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De vrouw werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de vrouw 335 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Vrouw aangehouden na ruzie

ASSEN De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Mr. P. J. Troelstralaan een 20-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw had bij de woning ruzie gekregen met een 23-jarige man uit Assen en had hem geslagen met een stuk gereedschap. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De vrouw werd aangehouden en zij werd op het politiebureau ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man met mes aangehouden

EMMEN De politie heeft donderdagavond op de Noorderstraat een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden. Agenten zagen de man met een mes in zijn hand. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen waarom de man met een mes in zijn hand over straat liep.

Aangifte straatroof: politie verricht onderzoekt

ASSEN Donderdagavond heeft een 36-jarige vrouw uit Assen aangifte gedaan bij de politie van een straatroof nabij de Hoofdlaan. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij door twee onbekende mannen was belaagd en dat haar tas werd weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof die donderdagavond tussen 22.15 en 22.30 uur plaatsvonden op de Hoofdlaan. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie controleert verkeer

COEVORDEN Bij verkeerscontroles in en rond Coevorden bekeurde de politie woensdag in totaal 686 overtreders. Bij radarcontroles op de Printer, Burgemeester Feithsingel, Krimweg, het Stieltjeskanaal, de Monierweg, Wethouder J.B. Hemelweg en Euregioweg reden van de 4103 gecontroleerde voertuigen er 659 te snel. Verder werd 14 keer bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, negen keer voor het negeren van een rood verkeerslicht, zeven keer voor het niet handsfree bellen, een keer voor het niet verlenen van voorrang en als laatste een bromfietser wiens voertuig een te hoog vermogen had.

Politie houdt man aan voor vernieling en bedreiging

KLAZIENAVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 63-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man werd aangehouden door de politie omdat hij medewerkers van een bedrijf had bedreigd. Deze medewerkers waren bezig met opruimwerkzaamheden op het terrein van de man. De 63-jarige man had ook een ruit ingegooid van een kraan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.