Gemeente Ede

vrijdag, 4 maart 2011

Feestelijke start nieuwe contracten in het groen

info@ede.nl

Ronkende auto's staan klaar voor de start...... de drie deelnemende partijen staan te popelen om de komende drie jaar het groen in de gemeente Ede te gaan onderhouden. Dinsdag 2 maart was de officiële start waarbij wethouder Breunis van de Weerd, samen met de heren Heijkant (Permar) en Thorn Broers (v.d.Haar Groep), het vertreksein gaven.
Wethouder Breunis van de Weerd geeft het vertreksein

Wethouder Breunis van de Weerd geeft het vertreksein

Nieuwe contracten

De gemeente Ede sluit nieuwe contracten met de Van de Haar Groep en de Permar voor het onderhouden van het groen in de openbare ruimte. Deze contracten gaan per 1 maart 2011 in en lopen tot 1 maart 2014. Van de Haar Groep gaat het onderhoud in het grootste deel van de bebouwde kom van Ede verzorgen en de Permar doet dit in de wijk Rietkampen en in Bennekom. Het onderhoud in de resterende openbare ruimte doet de gemeente zelf.

Resultaat gericht werken

Zowel de Van de Haar Groep als de Permar waren in de voorgaande bestekperiode ook werkzaam in het groenonderhoud voor de gemeente. De aannemers onderhouden het groen aan de hand van het prestatiebestek. Hierin wordt het te behalen resultaat ofwel de kwaliteit van het groen beschreven. De aannemer mag zelf bepalen hoe hij denkt aan de kwaliteit te gaan voldoen. Het gaat er dus niet om hoe en hoe vaak de werkzaamheden uitgevoerd worden maar om hoe het er buiten uit gaat zien. Het prestatiebestek geeft bijvoorbeeld aan hoe strak een haag moet zijn, hoeveel onkruid er in een plantvak mag staan en hoeveel zwerfvuil nog acceptabel is.
Het onderhoud van het groen moet wel voldoen aan het door de gemeente vastgestelde basisniveau. Daarbij wordt uitgegaan van `schoon en heel'. Het Centrum van Ede, de winkelcentra en het stationsgebied onderhoudt de gemeente zelf op een hoog niveau.