Dienstenbond CNV

Nieuws

4 maart 2011

Voorbereidingen cao onderhandelingen Bloemen en Planten van start

Op 1 april aanstaande loopt de huidige tweejarige cao Gespecialiseerde Detailhandel in Bloemen en Planten af. Tijd om de balans op te maken en de voorbereidingen te treffen voor de nieuwe cao. Dat begint met de voorstellen.

Uw mening telt
Hierbij vindt u de conceptvoorstellen voor de cao. Deze voorstellen zijn gebaseerd op het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en de ontwikkelingen in de branche. Echter de leden hebben het laatste woord. Graag horen we uw mening over deze voorstellen.

Naast uw mening over de concept voorstellen verneemt CNV Dienstenbond ook graag van u hoe u de huidige situatie in de branche ervaart. De economische recessie is al langer onderwerp van gesprek in de branche. Maar... is dit nog steeds het geval? Wat merkt u van een recessie binnen het bedrijf waar u werkzaam bent? Zijn er al tekenen van herstel merkbaar? Laat het ons weten!

Daarnaast willen wij u ook de ruimte geven om zaken aan te stippen die voor u van belang zijn, maar die in de voorstellenbrief voor de cao niet benoemd worden. U kunt hier het reactieformulier voor gebruiken, of uw opmerkingen en suggesties als bijlage meesturen.

U kunt tot 16 maart 2010 reageren. Dat kan per mail naar p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl, per fax: 0512-583449 of per post CNV Dienstenbond t.a.v. P. Zijlstra, Antwoordnummer 1600, 2130 VN HOOFDDORP.

Mee praten? Dat kan!
Nadat we de voorstellenbrief van de werkgeverszijde hebben ontvangen, zullen we onze definitieve voorstellenbrief opstellen en versturen naar de werkgevers, met daarin aandacht voor uw prioriteiten en suggesties. Daarna kan het traject van onderhandeling van start gaan. U kunt letterlijk meepraten aan tafel. U kunt zich aanmelden om als lid deel te nemen in de cao commissie. Als lid van de cao commissie staat u de onderhandelaar van CNV Dienstenbond met raad en daad bij tijdens de onderhandelingen. U bent het klankbord voor de onderhandelaar.

Mocht u meer informatie willen over het deelnemen in de cao commissie, of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met uw bestuurder Pien Zijlstra. Bereikbaar op telefoon nummer 0512-583440 of via email p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl.Een cao traject gaat om uw arbeidsvoorwaarden en die van uw collega's. Betrek die collega's ook bij de onderhandelingen en maak ze lid. U mag een nieuw lid drie maanden gratis lidmaatschap aanbieden. Daarnaast ontvangt u voor ieder lid dat u aanbrengt een cheque t.w.v. 25 euro!