Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van overval op woning

Helmond Oost , 04-03-2011 o De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord van een overval op een woning aan de Nijverheidsweg.

Donderdagavond rond 20.30 uur werd er bij de woning aangebeld, waarna de 68-jarige bewoonster de deur open deed. Zij werd geduwd en kreeg een klap in haar gezicht, waarna meerdere mannen zichzelf toegang verschaften tot de woning. Vervolgens doorzochten zij de woning en werd de vrouw vastgebonden. De 69-jarige bewoner heeft verschillende klappen gehad en is ook vastgebonden. Daarnaast werd hij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvallers zijn er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag van door gegaan. Zij hebben ook hun auto, een grijze Toyota Rav4, ontvreemd. Deze werd kort daarna bij toeval door surveillerende agenten op de Deurneseweg gezien. De bestuurder reed door een rood verkeerslicht, waarna agenten een achtervolging hebben ingezet. Op de Kortenaerstraat werd de auto, zonder inzittenden, aangetroffen.

Beide slachtoffers hebben zich onder doktersbehandeling gesteld voor hun verwondingen.

Oproep

De politie vraagt mensen zich te melden als zij donderdagavond of in de dagen daarvoor verdachte personen of - voertuigen hebben gezien op de Nijverheidsweg of in de directe omgeving. Daarnaast roept de politie getuigen op zich te melden als zij de grijze Toyota Rav4 (met vermoedelijk hoge snelheid) hebben zien rijden door Helmond. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van Helmond via 0900-8844. Informatie anoniem doorgeven, kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.