Gemeente Bellingwedde

Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde: Beter Samen Verder

Versteviging samenwerking drie gemeenten

Intensievere samenwerking is de eerste stap naar een mogelijke herindeling van de gemeenten Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde als stip op de horizon.

Dat vindt een meerderheid van raadsleden en collegeleden van die drie gemeenten. De samenwerking zal in aanvang vooral gezocht worden op een aantal inhoudelijke onderwerpen. Er is vooralsnog geen draagvlak voor een snelle fusie van drie organisaties naar één ambtelijke organisatie.

Dat waren donderdagavond 3 maart de belangrijkste conclusies van de tweede opiniërende bijeenkomst van gemeenteraads- en collegeleden van de gemeenten Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde (BSV).

In workshops en aan de hand van stellingen werd gesproken over de mogelijke manieren en scenario's waarop de beoogde verdergaande samenwerking tussen de drie gemeenten het beste vorm en inhoud kan krijgen. Eveneens is een tijdpad afgesproken waarin de volgende stappen zichtbaar worden.

De drie gemeenteraden hebben een stuurgroep verzocht om voor de zomer met een verkenning te beginnen. Die verkenning moet uiteindelijk leiden tot een beslisdocument, dat medio oktober dit jaar ter besluitvorming aan de drie gemeenteraden wordt voorgelegd. De stuurgroep bestaat uit de burgemeesters en gemeentesecretarissen van de drie gemeenten.

Tijdens de opiniërende bijeenkomst, die ditmaal plaatsvond in het Pagecentrum in Stadskanaal, hebben de aanwezigen afgesproken dat er naast de stuurgroep een klankbordgroep komt, die bestaat uit raadsleden van de drie gemeenten.

* Persbericht BSV 04 maart 2011.doc (417,5 KB)