Gemeente Maassluis

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA over kwaliteit eerste veld VDL

De fractie van PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de kwaliteit van het eerste veld van VDL. Het college heeft de vragen als volgt beantwoord:

Wat zijn er voor acties ondernomen n.a.v. het beheerplan uit 2009 om de buitensportaccommodaties aan te gaan pakken en achterstallig onderhoud weg te werken?

Het door u aangehaalde "beheerplan 2009" is niet bestuurlijk vastgesteld. Het stuk betreft een verkenning van de sportcomplexen waarin onder andere ook de onderhoudsstatus is opgenomen.

Deze verkenning is als scriptie opgesteld door een medewerker van onze organisatie. Het stuk heeft geen formele status. Wel zijn diverse aanbevelingen uit de scriptie overgenomen.

De aanbevelingen uit het stuk omtrent aanpassingen van het groot onderhoud in de zomerperiode zijn overgenomen en uitgevoerd. De voorgestelde meerjareninvesteringen voor de sportcomplexen zijn in het door de gemeenteraad vastgestelde meerjarenschema 2011-2018 opgenomen. Door deze actie zijn er middelen beschikbaar om dit jaar het hoofdveld te renoveren en volgend jaar het tweede veld. Tijdens de komende renovatie kunnen ingrijpende maatregelen genomen worden om de storende laag aan te pakken. Deze laag is al vele jaren aanwezig maar manifesteert zich de laatste jaren steeds duidelijker.

Wat is er expliciet gedaan aan de slechte toestand van veld 1 van VDL?

Tijdens het zomeronderhoud is er naast de reguliere werkzaamheden extra bezand.

In het najaar is de drainage nogmaals doorgespoten. Daarbij bleek dat de drainage goed functioneert en dat het water op een storende laag blijft hangen. Om deze laag te doorbreken is het veld geschudfreesd en in een later stadium nogmaals gevertidraind in combinatie met een extra bezanding. Door het natte najaar kon er echter geruime tijd niet op het veld gewerkt worden.

Kunt u ervoor zorgen dat VDL sneller antwoord krijgt en aangeven wat u met de brief van oktober 2010 gedaan heeft? En ervoor zorgen dat zij niet steeds bij de gemeente van het kastje naar de muur gestuurd worden?

De brief van de Stichting Vrienden van VDL is op 29 september 2010 aan de gemeente verzonden. De antwoordbrief is binnen 4 weken in casu d.d. 18 oktober 2010 verzonden, (een afschrift van beide brieven is bijgevoegd). Een termijn die voldoet aan de vastgestelde servicenormen. De brief is beantwoord door de afdeling Stadsbeheer die verantwoordelijk is voor het veldonderhoud zodat van het "van het kastje naar de muur sturen" geen sprake is. De afdeling heeft in de persoon van de voorman ook regelmatig overleg met de vereniging op het complex.

Kunt u toezeggen dat u in overleg met VDL treedt om op heel korte termijn een oplossing te vinden voor de ergste problemen?

Dit overleg vindt al het gehele seizoen plaats, (zie vraag 3). Dat dit overleg niet direct tot een oplossing leidt is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo moest een actie om het slechte deel van het veld op vrijdag 28 januari 2011 extra te prikken en te bezanden door de vorst worden afgeblazen. Wij zeggen u echter toe dat binnen de beschikbare mogelijkheden alles gedaan wordt om het veld bespeelbaar te houden.