Gemeente Lelystad

Ruim 4.200 deelnemers NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren in Lelystad

Vrijdag 4 maart 2011

De inschrijving voor deelname aan de NK Veldloop voor Gemeenteambtenaren 2011 in Lelystad is gesloten. De teller staat op 4.182 deelnemers. Met een aantal vooraangekondigde na-inschrijvingen komt het totaal aantal lopers op iets meer dan 4.200. Van de 418 gemeenten in Nederland doen lopers uit 283 gemeenten mee.

Door noordelijke bossen

Woensdag 23 maart vindt in Lelystad de 24e editie van het veldloopevenement plaats. Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën gelopen over 3 afstanden: 6, 9 en 12 kilometer. De eerste start is om 10.30 uur; de laatste om 15.15 uur. Start en finish hebben plaats op sportpark Langezand, het parcours gaat door de noordelijke bossen van Lelystad: het Oostervaartbos en het Bergbos.

Goed doel: Astma Fonds

De veldloop is traditioneel gekoppeld aan een goed doel. Lelystad heeft gekozen voor het Astma Fonds (binnenkort: Longfonds), wonderwel passend bij de stedelijke slogan `Lelystad geeft lucht'. Aansluitend aan de laatste prijsuitreiking, rond 17.00 uur, zal burgemeester Margreet Horselenberg het rekeningresultaat van het veldloopevenement bekendmaken en bijbehorende cheque uitreiken aan de directeur van het Astma Fonds, Michael Rutgers.

Publiek van harte welkom

Publiek is van harte welkom het veldloopevenement bij te wonen. In een grote tent op het sportparkterrein zijn presentaties van sponsoren en van het Astma Fonds. Wie een donatie wil doen, kan daar terecht. Ook kunnen mensen zich opgeven als collectant voor het Fonds.

Meer informatie

Alle informatie over de NK Veldloop Gemeenten in Lelystad is te vinden op de website van het evenement.
Ja