Gemeente Haaksbergen


Landschapsherstel

04-03-2011 Wethouder Ten Voorde geeft het startsein voor de aanleg van een nieuwe kikkerpoel

Donderdagmiddag 3 maart was het ongekend druk in het fraaie groene buitengebied van Haaksbergen. Aan de Bekkevosweg verrichtte wethouder Patrick ten Voorde de symbolische starthandeling voor een bijzonder landschapherstellend project. Hij maakte een begin met het graven van een kikkerpoel aan de Bekkevosweg.

In het hele buitengebied van Haaksbergen zijn de afgelopen jaren bij particulieren tal van landschapsherstellende projecten uitgevoerd, met financiële steun van de provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen. Daarbij valt te denken aan onderhoud aan houtwallen, maar bijvoorbeeld ook aan het aanleggen van drinkpoelen voor dieren, het herstel van boomgaarden of het planten van vele honderden bomen.

Aan de Bekkevosweg gaf wethouder Ten Voorde dus het startsein voor het volgende deel van dit bijzondere project. Dit startsein vormt tevens het eind van het vorige project in het kader van de provinciale regeling Groene en Blauwe Diensten. In dit project zorgen gemeente, Landschap Overijssel en de particuliere grondeigenaren er samen voor dat de kwaliteit van het landschap in dit bijzondere deel van Twente wordt gewaarborgd.

Donderdag 3 maart ondertekenden de verschillende samenwerkende partijen de overeenkomst voor het komende project.