Rochdale


04 maart 2011
Wonnyâs Eethuis in Transvaalbuurt vernieuwd

Wonnyâs Eethuis in de Transvaalbuurt is vernieuwd. Het eethuis heeft een stevige metamorfose ondergaan en op vrijdag 4 maart om 16.30 uur vindt de officiële heropening plaats door wethouder Nevin Ãzütok.

Het casco van het pand is door Woningstichting Rochdale opgeknapt en de huurster, mevrouw Oemar-Alladien, heeft met een subsidiebijdrage van Stadsdeel Oost het interieur van de zaak vernieuwd.

Wonny's Eethuis is een Surinaams/Javaans eethuis met afhaalmogelijkheid. Na vier maanden de deuren te hebben gesloten, kan vanaf maart iedereen terecht. Mevrouw Oemar-Alladien kookt en zij staat ook achter de toonbank. Haar zoon en haar broer springen bij als het nodig is.
Transvaalbuurt Steeds Beter
Rochdale heeft zich verbonden aan de Wijkaanpak Transvaalbuurt Steeds Beter. Onderdeel van deze aanpak is dat verloederde bedrijfspanden worden opgeknapt. Wonny's Eethuis behoorde ook tot deze categorie en Rochdale heeft de eigenares kunnen overtuigen dat er wat moest gebeuren. Vervolgens heeft de woningcorporatie haar in contact gebracht met de winkelstraatmanager van Stadsdeel Oost in verband met het aanvragen van een subsidie. Deze subsidie is speciaal voor bedrijven die zijn gevestigd in zogenoemde economische kansenzones, waar de Transvaalbuurt er een van is. De aanvraag die daarop volgde, heeft succes gehad.

Flinke investering
Er is flink in het nieuwe eethuis geïnvesteerd. Zo is er onder meer vloerverwarming aangelegd, nieuwe vloer- en wandtegels, een nieuwe keukeninrichting en het toilet. De lichtreclame wordt nog veranderd. Tijdens het aanleggen van de vloerverwarming bleek dat de vloerbalken waren aangetast door zwam, daarom zijn ze door Rochdale vernieuwd. Ook heeft de woningcorporatie geïnvesteerd in onderhoud door de gevel schoon te maken, te schilderen en de rotte kozijnen te vervangen. De etalageruit is vervangen door slagvast glas, en datzelfde geldt voor de nieuwe voordeur.

Catering
Wonny's Eethuis kent veel lokale klanten. Nu het eethuis is ingericht op de toekomst, wil de eigenaresse ook reclame gaan maken om de catering voor Surinaamse feesten en partijen te verzorgen. Mevrouw Oemar-Alladien nodigt u in elk geval uit om een kijkje te komen nemen in de vernieuwde zaak. En natuurlijk ook wat te komen proeven! Waar: Maritzstraat 28hs. Wanneer? Vrijdag 4 maart om 16.30 uur.

Wijkaanpak door samenwerking
De wijkaanpak wordt mogelijk gemaakt door bewoners, ondernemers, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Rochdale, Stadsdeel Oost en welzijnsstichting Dynamo.

Wij spannen ons samen in om de Transvaalbuurt steeds beter te maken.