Gemeente de Waard


Jubilarissen in het zonnetje


Donderdag 24 februari werden mevrouw Prins, mevrouw De Bruijn en mevrouw Baan in het zonnetje gezet. Alle drie zetten zij zich al jaren in om de collecte voor het Fonds verstandelijk gehandicapten te organiseren en te coördineren.

Mevrouw Prins is al 35 jaar actief als plaatselijk organisator in Groot-Ammers en mevrouw Baan werkt hier al (ruim) 25 jaar aan mee. Zij hebben elk jaar een groep van gemiddeld 35 collectanten.

Mevrouw De Bruijn organiseert inmiddels alweer 15 jaar de collectes in Streefkerk. Elk jaar heeft zij gemiddeld 20 collectanten, waarvan ruim de helft al heel lang meedoet.

De heer Leen Fijnekam, provinciale collectecoördinator Zuid-Holland van Fonds verstandelijk gehandicapten, nam het initiatief om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Burgemeester Willem Gradisen kwam ook graag langs om zijn waardering voor hun jarenlange inzet te tonen. Officieel vierden de jubilarissen vorig haar hun jubileum, maar ontvingen dit jaar, het Europees jaar van de vrijwilliger, hun bloemetje.