Gemeente Almere

Kunstenaar Wandellaan gekozen

04-03-2011

JPG Niet alleen voor de leden van de Provinciale Staten zijn op 2 maart de stemmen geteld, maar ook voor de kunstenaar die het kunstwerk op de kop van de Wandellaan gaat ontwerpen. Tot 1 maart konden Almeerders hun stem uitbrengen op de kunstenaar van hun keuze.

Siemen Bolhuis

Alle vijf de kunstenaars kregen stemmen, maar de Almeerse kunstenaar Siemen Bolhuis kreeg de meeste stemmen: 198. Hij mag een ontwerp maken voor het kunstwerk op de kop van de Wandellaan. In totaal zijn er 636 stemmen uitgebracht. Hiervan waren tien stemmen ongeldig door het niet invullen van het hokje voor de kunstenaar of stemmen op twee kunstenaars.
Op 15 februari presenteerden de kunstenaars Siemen Bolhuis, Frank Bolink, Cor Litjens, Marcel van kampen en Ria Roerdink hun eigen werk voor een volle zaal in Casa Casla. Zij gaven een toelichting op eerder door hen vervaardigd werk. De kunstenaars waren uitgezocht door de adviescommissie.

Het kunstwerk is een cadeau van de provincie Flevoland aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de stad. Het ontwerp voor het kunstwerk is naar verwachting voor de zomer klaar. Dan wordt het kunstwerk gemaakt en vervolgens geplaatst.