Gemeente Delfzijl

Commissaris van de Koningin brengt werkbezoek aan Delfzijl

Op vrijdag 4 maart heeft Commissaris van de Koningin de heer M.J. van den Berg zijn gemeentebezoek gebracht aan de gemeente Delfzijl.

Hij heeft zich door het college en de gemeenteraad laten informeren over samenwerking, leefbaarheid en demografische ontwikkelingen en de politiek-bestuurlijke situatie. Ook heeft hij een bezoek gebracht aan het Seaports Xperience Center (SXC). Daar is met vertegenwoordigers van het SXC, het bedrijfsleven en het onderwijs gesproken over de samenhang tussen economie, arbeidsmarkt en onderwijs. Ingegaan is op de toenemende vraag op de arbeidsmarkt en hoe bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken om hieraan tegemoet te kunnen komen.

Ook de raad sprak met de commissaris over integriteit, lokaal bestuur en het gemeentebestuur na 2006. Aangegeven is dat er een vruchtbare bodem voor samenwerking is ontstaan. IVAK-gitaardocent J. Koning gaf een uitvoering van de compositie âDelfsilâ van de componist Napoleon Coste (1805-1883) die in zijn jeugd woonachtig is geweest in de vesting Delfzijl.

undefined