Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert twee rijbewijzen in tijdens alcoholcontroles

Eindhoven Strijp, Gestel, Woensel , 04-03-2011 o De politie heeft donderdag tussen 20.00 uur en 4.30 uur alcoholcontroles gehouden op drie verschillende locaties in Eindhoven en hierbij twee rijbewijzen ingevorderd.

Strijp

Op de Noord Brabantlaan zijn 226 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel gedronken, waarvan één bestuurder zijn rijbewijs moest leveren. Dit was een 20-jarige beginnend bestuurder uit Eindhoven. Hij blies een promillage van 0.90.

Gestel

Op de Meerveldhovenseweg hebben 98 bestuurders geblazen. Ook hier hadden twee bestuurders alcohol gedronken. Van een 37-jarige man uit Eindhoven nam de politie zijn rijbewijs in. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,4 in zijn bloed.

Woensel

Op de locatie Veldmaarschalk Mongomerylaan zijn 51 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Hier bleken vier bestuurders met drank op te hebben gereden. Er werden hier geen rijbewijzen ingevorderd.

Proces-verbaal

Alle bestuurders die onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden, hebben een rijverbod opgelegd gekregen van één of meerdere uren. Daarnaast is tegen de bestuurders een proces-verbaal opgemaakt. Dit wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.