Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-03-2011

Gestolen auto: vier mannen gearresteerd

OOSTERHOUT: Op donderdagavond 3 maart 2011 arresteerde de politie vier mannen. Ze worden verdacht van diefstal / heling van een grijskleurige Audi A5. De arrestaties vonden plaats op de rustplaats Galgenveld langs aan de A-27.

De politie controleerde de bewuste auto met inzittenden rond 23.00 uur. Dat gebeurde nadat een getuige het verdachte gedrag van het viertal had gemeld. Bij controle van de Audi bleek al gauw dat er iets niet klopte. Het chassisplaatje op het dashboard van de Audi bleek vals te zijn en ook onder de motorkap zat een vals chassisplaatje. Uit onderzoek bleek dat een witkleurige Ford Transit ook bij het viertal hoorde. De vier mannen werden gearresteerd en beide auto's werden in beslag genomen. Drie arrestanten zijn afkomstig uit Polen en zijn respectievelijk 57, 60 en 72 jaar oud. De vierde verdachte is een 45-jarige Engelsman. Ze zijn alle vier vanwege het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Verwarde man opgepakt

WERKENDAM:Een 62-jarige enigszins verwarde man werd donderdag 3 maart gearresteerd in Werkendam. De man had telefonisch gedreigd zichzelf en iemand anders van het leven te beroven. Met de andere persoon (die elders verbleef) had hij kennelijk een financieel conflict. Hij had zich verschanst in zijn huis en was alleen. Na ongeveer een uur kwam hij naar buiten en konden de agenten hem overmeesteren. De verdachte werd in het cellencomplex onderzocht door een arts. Op advies van deze arts werd de crisisdienst ingeschakeld. De verdachte is vrijdag in de loop van de dag, na verhoor en nadat hij gekalmeerd was, in vrijheid gesteld.

Over de kop

RAAMSDONK: De politie behandelde op vrijdag 4 maart 2011 om 13.00 uur een verkeersongeval op de A-59 (Maasroute). Ter plaatse was bij een uitwijkmanoeuvre een automobilist (35 jaar uit Utrecht) met zijn auto over de kop geslagen. Bij de gebeurtenis raakte hij een lantaarnpaal en een verkeersbord. De man kon zelf uit de auto klimmen. Hij is voor medisch onderzoek met het ambulancepersoneel meegegaan naar het ziekenhuis.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-03-2011 16:19 | © Regio Midden en West Brabant |