Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Vrijdag 04 maart 2011

Kustwacht spot boot in nood
De Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Kustwacht Caribisch Gebied) heeft op donderdagmiddag, 3 maart een boot in nood gespot ten westen van St. Kitts.

Het vaartuig werd rond 15.00 uur gespot door de Dash-8, het patrouillevliegtuig van de Kustwacht. Het bootje had een noodzeil en er zaten drie zwaaiende personen aan boord. Ze bevonden zich op dat moment op 130 mijl ten westen van het eiland St. Kitts. De Dash-8 wierp ook meteen een drift buoy uit om de positie te markeren. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om de `Gwada Fish' afkomstig uit Guadeloupe. Het vaartuig was vanaf 27 februari als `overdue' opgegeven. De `Gwada Fish' was op 25 februari gaan vissen ten noorden van Guadeloupe. Toen ze niet op de afgesproken dag terugkwamen werden zij als vermist opgegeven.

Twee tankers die daar in de buurt waren, de `Mathilda' en de `Ice Runner' werden ingelicht en die voeren ernaartoe om de opvarenden van de `Gwada Fish' op te halen. De `Mathilda' was de eerste bij en die nam de bemanning ook aan boord waar ze te eten en te drinken kregen. Ze waren al 7 dagen aan het driften. De `Ice Runner' was later ook ter plekke en die nam de opvarenden over om hun naar Guadeloupe te brengen.