Wageningen Universiteit en Researchcentrum
kennisbijeenkomst âmeer groen in tuin en plantsoenâ

Grote belangstelling voor kennisbijeenkomst âMeer groen in tuin en plantsoenâ

Agenda 4 mrt 2011

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Begin maart vond de eerste Kennisbijeenkomst âMeer groen in tuin en plantsoenâ plaats onder de noemer van De Groene Stad op de Heliconopleiding in Nijmegen.

Deze kennisdag is door verschillende groene partijen in het leven geroepen, omdat er onder meer vanuit gemeenten, groenvoorzieners, hoveniers, landschapsarchitecten behoefte is aan sortimentskennis die is afgestemd op de toepassing in de woon- en werkomgeving. Naast de presentaties van de onderzoekers van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) hielden ook twee praktijkmensen een verhaal. De combinatie praktijk en onderzoek sprak de aanwezigen zeer aan. Â
Vier onderwerpen stonden centraal:

1. âBomen en heesters op de juiste plek in stad of dorpâ door Jelle Hiemstra (PPO)

2. âMet vaste planten naar goedkoper openbaar groenâ door Margareth Hop (PPO) en Laurens Lageschaar (vaste planten kweker)
3. âBevorderen Biodiversiteit in tuin en plantsoenâ door Marco Hoffman (PPO)

4. âToepassing dak- en gevelgroen: uitdagende kansen voor de hele groene sectorâ door Margareth Hop (PPO) en Wim van Ginkel (Koninklijke Van Ginkel Groep te Veenendaal)

De belangstelling in Nijmegen was groot. De bijeenkomst telde meer dan zeventig bezoekers, bestaande uit gemeenten, groenvoorzieners, hoveniers, boomkwekers en studenten uit de regio Nijmegen. Op korte termijn vindt er een evaluatie plaats en aan de hand van de resultaten zal worden besloten of deze kennisbijeenkomsten ook elders in het land kunnen worden gegeven.

De Kennisbijeenkomst âMeer groen in tuin en plantsoenâ in Nijmegen is een pilotproject van PPO, Productschap Tuinbouw, Plant Publicity Holland, Branchevereniging VHG, LTO Nederland, Helicon Opleidingen en Stadswerk. Dat als doel heeft sortimentkennis in de combinatie met de praktijkervaring onder de aandacht te brengen van afnemers van bomen en planten.

Â