Ingezonden persbericht


Utrecht, 15 februari 2011

Winnaar Wim Sonneveld Concours in Schiller Theater

Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting.

In het liedjesprogramma Ik ben geen kernfysicus gaat Roemer van der Steeg na wat er nog wel mogelijk is. Want dat is natuurlijk heel veel. Je kunt lugubere spelletjes spelen, proberen je jeugdliefde te versieren, grootmoeders taart eten, genieten van een nieuwbouwwijk en nog veel meer. Ik ben geen kernfysicus gaat over de vraag of er van je leven nog iets aardigs te maken is. Ondanks alles.

Eindelijk wint een liedjesprogramma weer eens een groot festival. Roemer van der Steeg haalt op overtuigende wijze zowel de publieks- als juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2008 binnen. Een sterke editie, zo schrijft de Volkskrant. Volgens het juryrapport weet Roemer "telkens te verrassen, zodat je telkens benieuwd bent waar het volgende liedje nu weer over zal gaan."

Roemer van der Steeg speelt op vrijdag 4 maart 2011 in het Schiller Theater Place Royale aan de Minrebroederstraat 11 te Utrecht. De voorstelling begint om 20:30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.schillertheater.nl of telefonisch 030 2319380.

-----
Noot voor de redactie,