Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum/Brussel, 16 februari 2011

KONING ARTHURS LEGENDE KOMT TOT LEVEN MET EEN NIEUWE DISNEY CHANNEL ORIGINAL MOVIE, 'AVALON HIGH'

Vrijdag 4 maart is op Disney Channel de première van de Disney Channel Original Movie Avalon High om 19.00 uur. De film is gebaseerd op de award-winnende boeken van Meg Cabot. ''Avalon High'' draait om Allie Pennington, een nieuwe student op Avalon High die erachter komt dat haar nieuwe klasgenoten reïncarnaties zijn van Koning Arthur en zijn hofhouding.

''Avalon High'' gaat over Allie die dolblij is wanneer ze te horen krijgt dat ze tot haar afstuderen naar Avalon High gaat. Na jarenlang geen vaste school te hebben is ze blij dat ze eindelijk een normale student kan zijn. Het duurt echter niet lang voordat Allie ontdekt dat Avalon High niet zomaar een school is. Tijdens een onderzoek voor haar verslag over Koning Arthur ziet Allie enorm veel vergelijkingen tussen Koning Arthur en zijn hofhouding en haar klasgenoten, Will Wagner, Miles en Marco. Hoe meer Allie op onderzoek uitgaat hoe meer ze ervan overtuigd is dat haar school een modern Camelot is. Ze besluit er achter te komen wat voor mysterieus er aan de hand is voordat de beruchte Mordred weer wint.

Gregg Sulkin speelt de rol van Will Wagner. De acteur is onder andere bekend van ''Wizards of Waverly Place'''. In de film spelen ook Britt Robbertson als Allie Pennington; Joey Pollari (bekend van Skyrunners) als Miles en Steve Valentine (bekend van I'm in the Band) als Mr. Moore. In Groot-Brittannië ging ''Avalon High'' op 28 januari 2011 in première waar de film in het eerste weekend meer dan één miljoen kijkers trok. De film staat in de Top-20 van best bekeken DCOMs in Groot-Brittannië.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. In Nederland is Disney Channel sinds oktober 2009 gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees. Sinds juni 2010 is de zender in heel Vlaanderen te ontvangen via Telenet en Belgacom.




Ingezonden persbericht