Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 04-03-2011

Man met sabel over straat

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een verwarde man aangehouden omdat hij met een sabel op straat liep te zwaaien.

Getuigen belden omstreeks 13.40 uur naar de politie omdat men zag dat een, vermoedelijk verwarde man, met een sabel over het Herderplein liep. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte op een galerij van een flat staan. De man werd door de agenten aangesproken en gesommeerd op de grond te gaan liggen.

De 41-jarige man uit Utrecht kon worden geboeid en werd voor onderzoek overgebracht naar het bureau. In het huis van de man werd het sabel aangetroffen. Omdat de man zeer verward over kwam zal hij beoordeeld worden door de crisisdienst.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart heeft de politie een man van de weg gehaald omdat hij in een auto reed, maar een ingevorderd rijbewijs had.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 03.05 uur op de Ouderijnseweg een auto. De auto stond op naam van een 26-jarige man uit Utrecht. De bestuurder was een

20-jarige man uit Utrecht. Toen de gegevens van de bestuurder werden opgevraagd bleek dat de man een ontzegging had voor de rijbevoegdheid. Hierop werd de Utrechter aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij fietsen probeerde te stelen.

Een getuige belde omstreeks 00.30 uur naar de politie omdat hij zag dat een man tot twee keer toen probeerde fietsen uit een rek aan de Goeman Borgesiuslaan weg te nemen. De getuige was achter de verdachte aangelopen en belde de politie. Ter plaatse kregen de agenten het signalement van de verdachte door. Niet veel later kon de man, 27 jaar uit Utrecht, op de Lauwerecht worden aangehouden.

Op het bureau bleek dat de Utrechter al veel vaker met de politie in aanraking is geweest. Omdat niet duidelijk werd of de man legaal in Nederland verblijft, zal de Vreemdelingenpolitie verder onderzoek doen.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed een auto had vernield.

Rond 12.10 uur kreeg de politie een melding dat een man in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg een spiegel van een auto had getrapt. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Amsterdamsestraatweg een aantal personen met de 42-jarige verdachte uit Utrecht aan. De man werd door de agenten aangehouden maar wenste niet mee te werken. Hierop werd hij met gepast geweld geboeid meegenomen.

In de politieauto probeerde de Utrechter de achterruit uit de auto te trappen. Ook op het bureau bleef de man zich recalcitrant gedragen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten op het bureau.