Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CeBIT 2011: Software AG introduceert Enterprise BPM ­ de eerste geïntegreerde oplossing voor complete procesverbetering


· Eerste partij die Enterprise Business Process Management (BPM) aanbiedt


· Gezamenlijke totaalaanpak business en IT voor ondersteuning gehele levenscyclus van procesverbetering


· Combinatie ARIS- en webMethods-platforms zorgt voor snel meetbare resultaten voor Process Transformation, Process Automation en Process Intelligence

Den Haag, 4 maart 2011 ­ Software AG introduceert Enterprise BPM, een oplossing die de gehele levenscyclus van procesverbetering ondersteunt. Enterprise BPM komt voort uit de integratie van de ARIS- en webMethods-platforms van Software AG. Het bedrijf is hiermee de eerste partij die een volledig geïntegreerde samenwerkingsoplossing levert, waarmee klanten hun bedrijfsvoering transformeren door strategieën vast te stellen en een supportomgeving te ontwikkelen. De strategieën en omgeving zijn volledig afgestemd op bedrijfsbehoeften en in handen van operationele afdelingen. Ze worden ondersteund door goed geïnformeerde managers en geleverd door IT-teams.

"Succesvolle procesverbeteringen zijn sterk afhankelijk van het vermogen om snel tactische, projectgebaseerde initiatieven uit te voeren. De ondersteuning van alle belanghebbenden, zowel business als IT, draagt bij aan het succes", zegt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Software AG. "Het is echter belangrijk om de overstap te maken van projecten naar programma's om zo de strategische visie en doelstellingen van de organisatie te ondersteunen. Software AG maakt deze overstap met Enterprise BPM mogelijk."

Een bedrijfsbrede, strategische aanpak voor procesverbetering is voor de meeste bedrijven een langetermijndoel. Om die reden ondersteunt Enterprise BPM verschillende 'toegangspunten'. Bedrijven starten hierdoor snel met projecten op het gebied van procesverandering,

-automatisering en -intelligentie. Procesverandering stelt zakelijke gebruikers in staat om bedrijfsprocessen te documenteren en te optimaliseren, en de bedrijfsstrategie af te stemmen op de processtrategie en -activiteiten. Met procesautomatisering ondersteunt IT de business door diensten te hergebruiken om efficiënte, flexibele en transparante procesapplicaties te creëren. Procesintelligentie op zijn beurt automatiseert het vaststellen, analyseren en benchmarken van bedrijfsprocessen. Daarnaast helpt het bedrijven om bedrijfsissues sneller te identificeren op basis van real-time monitoring.

Enterprise BPM combineert vanuit de ARIS- en webMethods-producten Business Process Analysis (BPA) en Business Process Management Suites (BPMS). De kern van de oplossing is de mogelijkheid voor alle belanghebbenden om samen te werken op één procesmodel. Veranderingen gedurende de levenscyclus worden beheerd vanuit een flexibel governance-model, waardoor gecontroleerde samenwerking mogelijk is.

"ARIS is software voor bedrijfsmodellering en webMethods maakt het mogelijk om processen te automatiseren. Dit in combinatie met een geïntegreerde aanpak voor procesintelligentie resulteert in een Enterprise BPM-oplossing die business- en IT-afdelingen samenbrengt. De gehele organisatie draagt hierdoor het veranderingsbeheer", zegt Dr. Jost.

Software AG demonstreert de Enterprise BPM-oplossingen tijdens CeBIT 2011 in Hannover (Duitsland) in Hal 4, stand D11. CeBIT 2011 duurt nog tot en met 5 maart.



Ingezonden persbericht