Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Guano Apes volgend jaar exclusief naar 013

Het duurt nog even, maar liefhebbers van de Duitse rockgroep Guano Apes kunnen 5 februari 2012 alvast in hun agenda's noteren. Die dag staat het gezelschap rond zangeres Sandra Nasic in 013 voor een exclusief concert.

In het decennium waarin het muziekgenre crossover (een mix van rap, pop en rock) tot bloei komt, plukt het Duitse Guano Apes gretig de vruchten. De groep, met zangeres Sandra Nasic als blikvanger, lijkt in 1997 dan ook uit het niets te komen met de gigantische hit Open Your Eyes. De band is dan nog maar drie jaar bezig. Debuutalbum 'Proud Like A God' slaat in meer landen aan en bestormt de hitlijsten.

Meer succes volgt in de vorm van single 'Lord Of The Boards' en het tweede album 'Don't Give Me Names'. De daarvan afkomstige Alphavile-cover 'Big In Japan' wordt ook een hit. Guano Apes speelt voor uitverkochte zalen en op hoofdpodia van vele internationale festivals waaronder Pinkpop. Daarna raakt de vaart er - buiten Duitsland - wat uit. De groep gooit in 2005 vervolgens de handdoek in de ring. De verschillende leden werken vervolgens aan andere projecten, maar het succes van Guano Apes wordt niet geëvenaard.

De onontkoombare reünie vindt vervolgens plaats in 2009. Het viertal is dat jaar ook weer te zien in Nederland tijdens Bospop. De Duitsers teren niet op oude roem, maar hebben een nieuw album opgenomen. 'Bel Air', zoals het kleinood heet, verschijnt in april. De eerder aangekondigde clubshow in de Melkweg was razendsnel uitverkocht, maar liefhebbers zonder ticket krijgen een extra kans. Daarvoor moet nog enig geduld opgebracht worden: Guano Apes speelt op zondag 5 februari 2012 exclusief in 013. De voorverkoop voor het optreden start donderdag 10 maart.

Guano Apes
Zondag 5 februari 2012 | aanvang 19:00 | zaal open 18:00 Tickets ¤ 27,50 (excl. seervice- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf donderdag 10 maart 2011

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht