Ingezonden persbericht



Coaching voor Jong Talent in aanloop naar Soestvrijstaal Festival!

Elk jaar geeft Soestvrijstaal jong creatief talent de kans om zich te ontwikkelen. Soester talenten krijgen coaching van professionals binnen hun vakgebied. Vanaf januari 2011 zijn er weer nieuwe coachingstrajecten van start gegaan. Dit jaar worden de bands The Everlasting en Woodstock , Dj Mr. Blonde, ontwerper Ramin Nazari en danseres Darly Benneker gecoacht. Dit gebeurt in aanloop naar podiumavonden en Soestvrijstaal Festival op 2 juni waar zij zich zullen presenteren.

Op persoonlijk niveau wordt er gekeken naar de vaardigheden, creatieve ambities en wat het talent nodig heeft om deze waar te maken. Vervolgens worden ze, door coachingscoördinator Ilona van der Heijden, één op één aan een coach gekoppeld voor inhoudelijke begeleiding. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een team van terugkerende coaches uit verschillende vakgebieden, bijvoorbeeld dans, beeldende kunst, fotografie, theater of muziek. Samen werken ze aan vooraf gestelde doelen en komen een aantal keer bij elkaar om hieraan te werken in onder andere oefenruimte MPP te Soest of muziekschool A-Dance te Soest.

Coachingstrajecten 2011
Momenteel worden de bands, The Everlasting en Woodstock, gecoacht door Koen -Willem Toering. Koen-Willem Toering is o. a. docent bandcoaching op de Herman Brood Academie en heeft in het verleden als docent 'songwriting' lesgegeven op rockacademie in Tilburg. Hij coacht de band The Everlasting op gebied van podiumpresentatie en techniek en leert de band Woodstock teksten schrijven en eigen muziek componeren. Ontwerper Ramin Nazari wordt gecoacht door Martin Boverhof en Koen van Lier. Beiden zijn zij werkzaam bij Born Digital: stichting voor Nieuwe Media en Nieuwe Creativiteit. Ramin wilt naast het uitwerken van zijn schetsen ook digitale ontwerpen kunnen maken. De coaches gaan hem hierbij helpen, zodat hij een goed portfolio op kan bouwen en auditie kan doen aan de HKU. Darly Benneker danst al vijftien jaar klassiek en modern. Ze heeft de basistechnieken onder de knie, maar wilt zich ontwikkelen als choreograaf. Coach Adam Woods gaat haar hierbij helpen. Adam is eigenaar van dansschool A-Dance in Amersfoort. Met een klein beetje teveel energie, net geen ADHD, traint hij teams die meedoen aan wedstrijden en regelmatig Nederlands kampioen zijn geworden. DJ Mr. Blonde wordt gecoacht in 'beatmatching' door Mrs G-ezz en Quentin Honk, beiden jonge dj-talenten die in een korte tijd hard aan de weg hebben getimmerd en nu wekelijks draaien op verschillende evenementen.

De talenten worden gecoacht in aanloop naar een optreden op een podiumavond of op het festival. Daar presenteren zij zich aan een groot publiek en kunnen ze laten zien welke kennis en ervaring zij hebben opgedaan. Op 4 maart, 1 april en 16 april vinden de podiumavonden plaats en op 2 juni Soestvrijstaal Festival in openluchttheater Cabrio.

Meer informatie over Soestvrijstaal
Meer informatie over de coachingstrajecten is binnenkort te vinden op de website www.soestvrijstaal.nl onder 'talent'. Stichting het Kaasschaafcollectief organiseert samen met jongeren uit Soest de podiumavonden en het festival Soestvrijstaal. Hierbij worden zij gesteund door de gemeente Soest, provincie Utrecht, VSBfonds, kfHein fonds en Vrede van Utrecht. De bandavonden van Soestvrijstaal vinden vier keer per jaar plaats en worden afgesloten met een festival. De grootste talenten die op de podiumavonden te zien zijn, zullen ook optreden op Soestvrijstaal festival op 2 juni. Op de hoogte blijven van Soestvrijstaal? Word dan nu onze vriend op Hyves, Twitter en Facebook.



Ingezonden persbericht