Audax Persbericht

Op 4 maart praat Frénk van der Linden met gerenommeerde schrijvers in De Balie in Amsterdam.

In samenwerking met AKO schreven Frénk van der Linden en Freddy van Thijn het boek 'Het moet pijnlijk blijven'. Dit is een bundel waarin zij vijftig van de mooiste schrijversinterviews uit de afgelopen vijfentwintig jaar samenbrengen.

'Het moet pijnlijk blijven' bevat vraaggesprekken met onder andere Hella S. Haasse, Jan Siebelink, Willem Frederik Hermans, Margriet de Moor, Gerard Reve, Anna Enquist, P.F. Thomése, Dimitri Verhulst en Harry Mulisch. De artikelen zijn geschreven door vermaarde interviewers als Bibeb, Arjan Visser, Ischa Meijer, Steffie Kouters, Hugo Camps en Elisabeth Lockhorn.

In de aanloop naar de Boekenweek onderzoekt interviewer en schrijver Frénk van der Linden samen met gerenommeerde auteurs de rol van 'het interview' als literair genre. Behoort een interview tot de literatuur en zo ja, waar in dat spectrum dienen we de biografie te plaatsen?

Op 4 maart is er een speciale avond in de Balie alwaar Frénk van der Linden van gedachten wisselt met schrijvers Renate Dorrestein en Thomas Rosenboom, journalisten Elsbeth Etty (NRC) en Mark Schaevers (Humo) en interviewer Yoeri Albrecht (directeur De Balie). Thema van de avond: hoe gaat het toe tussen schrijvers en interviewers? En: is het grote interview een literair genre, zoals schrijver Tom Lanoye beweert?

Datum: vrijdag 4 maart 2011, 20:30 uur Kosten: ¤ 10,- Adres: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam, tel: +31 (0)20-5535151. Aanmelden: www.debalie.nl Bereikbaarheid OV: Halte Leidseplein: Tram 1, 2, 5, 7 en 10. Nachtbus 351, 352, 353, 354, 356 en 358.

Het boek is vanaf dinsdag 22 februari verkrijgbaar EXCLUSIEF in alle AKO vestigingen voor ¤ 14,95. Tevens te bestellen op AKO.nl.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. De AKO-winkels zijn gevestigd op toonaangevende A1-locaties in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op alle grotere NS-stations en op de luchthavens Schiphol Airport, Rotterdam - The Hague Airport, Eindhoven Airport en Maastricht- Aachen Airport. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax.


---



Audax