Ingezonden persbericht


Avontuurlijke Britse indie in Podium Asteriks

Postrock, indie en electronica gaan op 4 maart in de mix op de planken van Podium Asteriks. Spokes en Tall Ships steken het Nauw van Calais over om Nederland voor zich te winnen. Beide bands brachten avontuurlijke platen uit die door de Britse pers lovend zijn ontvangen. Aanvang is 20 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Met de harmonieuze klanken van debuutplaat "People like people like you" won het vijftal in 2009 de harten van de Britse muziekliefhebbers. De plaat werd enthousiast in de pers ontvangen en er volgde een uitgebreide tour. Alhoewel op plaat aarzelend, zacht en zeer melodieus, ontwikkelt de band zich live tot een opzwepend gezelschap. Dit werd ook opgemerkt door de mensen van het kwaliteitslabel Ninja Tune die de nieuwe plaat "Everyone I ever met" uitbracht op haar label. 2011 wordt het jaar van Spokes.

Voorprogramma Tall Ships maakte vorig jaar internationaal furore met de EP "There is nothing but chemistry here". Het plaatje oogste louter vijf sterren en dat leverde het drietal voorprogramma's op van bands als 65daysofstatic en Minus the bear. De band staat bekend om haar grootse vocalen en strakke ritmesectie.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het

biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze

optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Spokes en Tall Ships

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: 4 maart.

Entree: E 5,-