Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 22 september 2009

REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT IN EN TEGEN OEKRAÏNE

Zojuist heeft in Brussel de loting plaatsgevonden voor de Davis Cup by BNP Paribas 2011. Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt in de eerste ronde in en tegen Oekraïne. Het duel zal in het weekeinde van 4 tot en met 6 maart 2011 plaatsvinden.

Davis Cup-captain Jan Siemerink: "Het is een zware loting. Drie spelers van dit team staan op dit moment in de top-100. De eerste man van het team, Sergiy Stakhovsky won dit jaar nog de Unicef Open in Rosmalen. We hadden liever thuis gespeeld. Ik heb veel vertrouwen in het team en hoop dat we de volgende wedstrijd weer voor eigen publiek kunnen spelen."

"Voor de trouwe Nederlandse tennissupporters is het natuurlijk jammer dat we een uitduel gaan spelen tegen Oekraïne. Gelukkig reist er altijd een groep enthousiaste oranjefans mee naar alle uitduels waardoor onze jongens zich ook in in de Oekraïne gesteund zullen zien en voelen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het team een overwinning uit het vuur gaat slepen", aldus Cornelie van Bergenhenegouwen, Directeur Marketing & Communicatie van hoofdsponsor REAAL.

De complete loting ziet er als volgt uit:

Israël - Bye
Polen - Bye
Italië - Bye
Slovenië - Finland
Oekraïne - Nederland
Bye - Zuid-Afrika
Portugal - Slowakije
Bye - Zwitserland