Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 7 januari 2011

Leeuwenbergh unplugged, Carice Presents...

Jon Allen en Ed Harcourt in Leeuwenbergh Vredenburg

Leeuwenbergh unplugged, Carice presents... een nieuwe serie aakoestische popmuziek in Vredenburg Leeuwenbergh, belooft een groot succes te worden. Het eerst concert met de Engelse Singer Songwriter Tom McRae werd een hele bijzondere en intieme avond. De serie gaat verder met optredens van Jon Allen en Ed Harcourt.

Vredenburg Leeuwenbergh is een mooi podium voor de combinatie van akoestische popmuziek, en een informele sfeer en setting. De serie die door muziekfreak Carice van Houtengeprogrammeerd en gepresenteerd wordt, blijkt een welkome aanvulling op het Utrechtse aanbod van popmuziek.

Het optreden van Tom McRae en het Matangi Strijkkwartet was het eerst concert in de serie. Het eerstvolgende concert is op 3 februari, als de Engelse singer-songwriter Jon Allen optreedt. Zijn in 2009 veelgeprezen verschenen debuutalbum 'Dead Men's Suit' is een mix van blue-eyed soul, folk en sixties- en seventiesrock. Hij speelde eerder in het voorprogramma van onder anderen Damien Rice, KT Tunstall and Jose Gonzalez, en onlangs stond hij samen met Mark Knopfler en Emmylou Harris op het podium van de Wembley Arena.

Op vrijdag 4 maart komt Ed Harcourt naar het Leeuwenbergh-podium. Harcourt bracht onlangs zijn vijfde album 'Lustre' uit. Harcourt heeft aangetoond een zeer talentvol componist en muzikant te zijn. Hij werd geïnspireerd door grote namen als The Beach Boys en Tom Waits. Grote gevoelens en emoties gaat hij niet uit de weg maar hij maakt even gemakkelijk lichtvoetige composities. Ook schrijft hij muziek voor andere artiesten, onder wie Paloma Faith, James Blunt, Jamie Cullum en Sophie Ellis Baxtor.

Het idee voor Carice Presents... weerd geboren na de 'Nacht van Carice', in juni afgelopen jaar. De actrice heeft een grote voorliefde voor singer songwriters en omarmde direct het idee om het concept van 'De Nacht' te vertalen naar de intieme sfeer van Vredenburg Leeuwenbergh. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, gezien de tientallen enthousiaste reacties op twitter en internet na afloop van het eerste concert.

http://www.youtube.com/watch?v=ibZl5GstKOE&feature=youtu.be http://www.youtube.com/user/likeahurricane69#p/c/D16981DBC08079A1/2/-EvduvZ9Zjc

Leeuwenbergh Unplugged, Carice presents? in Vredenburg Leeuwenbergh, iedere eerste donderdag van de maand.

Donderdag 3 feb 2011, 20.30 uur: Jon Allen
Vrijdag (!) 4 mrt 2011, 20.30 uur: Ed Harcourt (Let op: bij wijze van uitzondering op vrijdag!)

Aanvang 20.30 uur

Tickets ¤ 18,-



Ingezonden persbericht