Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 10 februari 2011

SIEMERINK MAAKT SAMENSTELLING REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM BEKEND

Davis Cupcaptain Jan Siemerink heeft zojuist de samenstelling van het REAAL Nederlands Davis Cup Team voor het duel tegen Oekraïne bekendgemaakt. Het team zal bestaan uit: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Jesse Huta Galung, Thomas Schoorel en Igor Sijsling.

Thomas Schoorel is voor het eerst geselecteerd voor het nationale team. Siemerink: "We gaan met vijf man sterk naar Oekraïne en nemen geen risico's voor deze belangrijke Davis Cupontmoeting tegen het sterke Oekraïne. Thomas Schoorel debuteert en het is goed om te zien dat hij zich goed ontwikkelt en de aansluiting heeft gevonden!"

Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart in de eerste ronde van groep I van de Europees/Afrikaanse zone tegen en in Oekraïne. Het duel wordt gespeeld in het Palace of Sports 'Lokomotiv' in Kharkiv op een snelle hardcourtbaan.

Winst op Oekraïne zal betekenen dat Nederland in juli van dit jaar in Zuid-Afrika een promotiewedstrijd voor de wereldgroep kan afdwingen. Verliest Nederland van Oekraïne dan speelt Nederland voor handhaving in groep 1. Hoe het verloop van de Davis Cup er dan uitziet voor het REAAL Nederlands Davis Cup Team is afhankelijk van andere wedstrijden.

Meer informatie over het evenement vindt u op www.knltb.nl/daviscup