Ingezonden persbericht


Persbericht

SUKHA OPENT IN AMSTERDAM, EEN WARENHUIS MET EEN HART

Op vrijdag 4 maart opent Sukha Amsterdam haar deuren in de Haarlemmerstraat 110. Bij Sukha vind je een verrassende collectie van design, restyled vintage, fairtrade en ecologisch onder één dak. Of het nu gaat om mode, interieur, accessoires, cadeautjes, boeken, workshops of zelfs reizen, bij Sukha is alles geproduceerd met respect voor mens en milieu. Naast producten onder het eigen label, verkoopt Sukha ook handgemaakte en unieke producten van bekende en minder bekende ontwerpers uit verschillende landen. Sukha is naast een lifestyle winkel, ook een rustpunt in de drukke stad. Je kunt er namelijk ook even zitten, een boek lezen of iets drinken. "Zo'n twee jaar geleden bedacht ik Sukha: een modern warenhuis waar alle artikelen met liefde en aandacht gemaakt en aangeraakt zijn. Het was mijn droom om een plek te creëren waar je graag (samen) komt en geïnspireerd en blij weggaat. Een winkel met een hart." vertelt Irene Mertens, initiatiefnemer en eigenaar van dit nieuwe winkelconcept.

LEVENSVREUGDE
Sukha betekent levensvreugde in de Oudindische taal Sanskriet. Volgens Irene zit levensvreugde in alles. Je komt het in dit warenhuis dan ook overal tegen: in de creatieve inrichting vol hergebruikte materialen en in de originele collectie. Maar ook in de verrassende gedichten die overal in de winkel opduiken en alledaagse dingen in een heel nieuw licht zetten. En dat maakt Sukha tot een inspirerende winkel waar je niet alleen mooie dingen kan krijgen, maar ook een glimlach op je gezicht.

INTERNATIONALE COLLECTIE
Sukha heeft veel verfrissende merken uit alle windstreken over de vloer. Zoals het ecokledingmerk Camilla Norrback uit Zweden, jong ontwerp van Anderson & Lauth uit IJsland en de sprookjesachtige kidswear van Club Cinque uit Zwitserland. Daarnaast werkt Sukha samen met kleine ondernemers en families in India, Nepal, Indonesië en Peru. En natuurlijk is er veel design van eigen bodem. Denk aan Dutch design van het Ontwerpduo, Studio JUX, en Studio Ruig, het servies van Jeanine Eek Keizer, de `reïnvintage' van Eloise est Mignonne, de sieraden van Eva Schreuder en de eigenwijze kleding van Humanoid. En niet te vergeten: Sukha verkoopt ook nog meubels en kleding onder het eigen Sukhalabel.

SUHKA FAMILIE
Sukha wordt mede mogelijk gemaakt door een groep van investeerders en inspirators: de Sukha familie. Een creatieve en ondernemende groep mensen uit de directe omgeving van Irene Mertens. Onder meer haar vader, die gepensioneerd ondernemer en meubelmaker is en haar zus en zwager die beiden zelfstandig ondernemer zijn investeerden in dit initiatief. Ook een bevriende kunstenaar, een schrijver, een duurzaam inkoper en een professionele wereldreiziger behoren tot deze familie nieuwe stijl. Het zijn geestverwanten met dezelfde ambitie: een zinvolle bijdrage leveren aan een vreugdevol leven voor zoveel mogelijk mensen. Sukha is open op maandag van 12.00 tot 18.30, op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.30 en op zondag van 12.00 tot 17.00.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht