Ingezonden persbericht


Scholierencarnaval

Sittard - Naar schatting 7.500 studenten vieren op vrijdag 4 maart het scholierencarnaval op de Markt. Het evenement is inmiddels een begrip in heel Limburg. De NS zet extra treinen in. Scholieren kunnen hun fiets veilig stallen in de fietsenstallingen in het centrum.

Vanaf 12 uur barst het festijn los op de Markt. Ronkende namen als DJ Jean Delbressine, popgroep Noizz, Martin en Guido van de Schintaler en Fabrizio brengen iedereen ongetwijfeld in de carnavalsstemming. Stadscarnavalsvereniging De Marotte komt samen met stadsprins Tom I meefeesten.

Veiligheid voorop

In verband met de veiligheid is ook dit jaar de Markt afgesloten met hekken. Bezoekers worden gefouilleerd. Het is verboden om drank en drugs mee te nemen. Omdat voor jeugd onder zestien jaar geen alcohol wordt geschonken, kunnen jongeren vanaf zestien jaar op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een polsbandje krijgen. Een glaasje fris is goedkoper een pilsje. Zelfs twee voor de prijs van één! Voor het eerst is de Mondriaan Stichting aanwezig bij het evenement.