Gemeente Rotterdam

2011 | 09

Collegevergadering van

1 maart 2011

Burgemeester

1

01-03

Het parcours van de twee wielerrondes "De Witte Kruis Classic" (start / finish Den Haag) op 12 maart en "De Omloop van de Glazen Stad" (start / finish Kwintsheul) op 3 april lopen voor een klein gedeelte binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam. Het college heeft hier een "verklaring van geen bezwaar" voor afgegeven.

Wethouder Haven, Verkeer en regionale Economie

1

01-03

Het college van B en W heeft twee bezwaren tegen het invoeren van betaald parkeren in een aantal wijken van de deelgemeente IJsselmonde niet-ontvankelijk verklaard.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

01-03

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om de heer ir. R. Winkel te herbenoemen als architectlid van de Commissie voor Welstand en Monumenten voor een tweede termijn van drie jaar met ingang van 3 april 2011.

2

01-03

Het college legt de wijziging van de bestemmingsplannen "Kadezone Prinses Amaliahaven-oost, Maasvlakte 2" en "Kadezone Prinses Amaliahaven-west, Maasvlakte 2" ter inzage. Een deel van de bestemming 'Water' wordt gewijzigd in de bestemming 'Haven en Industriegebied - Containers'.

3

01-03

Het college stelt de raad voor de deelgemeentegrens tussen Charlois, Feijenoord en IJsselmonde aan te passen. Ook worden de buurtbegrenzingen binnen de deelgemeenten Hillegersberg-Schiebroek, Hoek van Holland, IJsselmonde, Prins Alexander en de buurtbegrenzing aan de Waalhaven gewijzigd.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

01-03

Het college stelt de raad voor om de openbare basisscholen De Plevier en De Boomgaard te fuseren. Dit is in overeenstemming met het verzoek van de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). Deze fusie is noodzakelijk om sluiting als gevolg van een daling het leerlingenaantal te voorkomen.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

01-03

Met ingang van 2011 treedt in het winkelgebied Hillegersberg de BIZ-verordening (bedrijven investeringszones) in werking.

Wethouder Financiën, Bestuur, Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

01-03

Het college heeft een inhoudelijke reactie op de rapportage 'Het loket - Geeft Rotterdam antwoord?' van het BurgerPanelRotterdam vastgesteld. De vraagstelling in het rapport was: Wat vindt de burger van het ingevoerde systeem van publieksreacties en wat zou de burger anders willen zien? De conclusie van het rapport is dat de meeste Rotterdammers bekend zijn met de verschillende manieren waarop ze de gemeente kunnen bereiken. De telefoon wordt het meest gebruikt. De website is voor veel mensen nog niet gebruiksvriendelijk. Daar wordt op dit moment aan gewerkt.

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

raadslid mevr. drs. M. Živanoviæ (Leefbaar Rotterdam) over inzet van het Mobiel Team en het jongerenwerk


*

het raadslid A.S. Mosch (Leefbaar Rotterdam) over kapotte telefooncellen centrum Rotterdam


*

de raadsleden mevrouw B.S. Dirkse (D66) en de heer J.W. Verheij (VVD) over kavelverkoop in Rotterdam