Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Burgy Bouwbedrijf wint Prijs Beste Leerbedrijf 2010

Prinses Màxima bij prijsuitreiking in Kathedraal

Rotterdam, 4 maart 2011 - Prinses Màxima was donderdag 3 maart jl. aanwezig bij de prijsuitreiking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland. De uitreiking vond plaats in de Kathedraal van de HH. Laurentius en Elisabeth te Rotterdam in aanwezigheid van Mgr. A.H. van Luyn s.d.b., de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid Holland.

Colo, vereniging van samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert de jaarlijkse prijsuitreiking in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister M.J. van Bijsterveldt-Vliegenthart reikte beide prijzen uit.

Kenniscentrum Fundeon droeg Burgy Bouwbedrijf voor, dat verantwoordelijk is voor de restauratie van de Bisschopskerk en won de Prijs Beste Leerbedrijf. De jury is vindt dat dit bedrijf zich onderscheidt omdat 'iedereen er graag met stagiairs werkt en dat ingebakken zit in de cultuur. Passie, bedrijfstrots, gedrevenheid én vakmanschap maken dit bedrijf tot een waardige ambassadeur', aldus het juryrapport. Directeur Kasper Burgy nam de beker en cheque van ¤ 2.500 in ontvangst.

Kasper Burgy: 'Ik ben apetrots op deze prijs. Trots op mijn mensen. Leren zit bij ons in de genen. Het leven is alleen maar leuk als je blijft leren. Je bent nooit uitgeleerd zeggen onze jongens. En dat betreft niet alleen de leerlingen maar ons voltallige personeel.'

Het bouwbedrijf legt met het overdragen van kennis en kunde mede de grondslag voor het behoud van Religieus Erfgoed in de toekomst. Burgy over de Kathedraal: 'Zo'n veelzijdig project is natuurlijk geweldig. Onder leiding van uitvoerder/leermeester Joris en onze timmerlieden leren jonge mensen het vak in alle facetten kennen.' één van die leerlingen is Jilles:'Ik krijg hier voldoende vrijheid om zelf te ontdekken hoe dingen werken en voldoende begeleiding om ook echt te leren. Hier komt de theorie tot leven.' Inmiddels is goed te zien hoe het gebouw er straks uit komt te zien. Een groot deel van de restauratie is voltooid. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de goten en maandag wordt gestart met het leggen van de parketvloeren in de sacristie en de dagkapel.

Mgr. Van Luyn onderstreept het belang van vorming. Leerbedrijven en praktijkopleiders zijn daarbij onontbeerlijk. Het is waardevol dat het restauratiewerk aan de Kathedraal zo mooi wordt uitgevoerd en tegelijkertijd aan jonge mensen zulke belangrijke opleidingsmogelijkheden biedt.

De prijswinnaars mogen zich een jaar lang als ambassadeur voor de leerbedrijven binnen het beroepsonderwijs presenteren. In Nederland bieden ruim 223.000 erkende leerbedrijven dagelijks een stageplaats of leerwerkbaan aan zo'n 400.000 mbo-ers. De kenniscentra zijn verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van deze leerbedrijven. Circa 80% vindt daarna een vaste baan.

Kruispunt Radio besteedt aandacht aan de prijsuitreiking in de uitzending van zaterdag 5 maart, 17.00 - 18.00 uuur, Radio 5. Mieke Lamers spreekt onder meer met Mgr. Van Luyn, burgemeester Aboutaleb, de prijswinnaar en een stagiaire.

Einde bericht

Noot voor de redactie /