Ingezonden persbericht


De Bilt, 4 maart 2011

Persbericht

Grontmij wint contract voor snelweg Mont-Blanc

Ginger CEBTP (onderdeel van Grontmij) is door het Franse bedrijf ATBM (Autoroutes et Tunnel du Mont-Blanc) gevraagd voor een aantal taken rondom de renovatie van de Autoroute Blanche (A40) en Route Blanche (RN205). De renovatie van de A40 en RN205 zijn het doel van een 5-jaar (2011 ­ 2015) durende renovatie programma gericht op de bovenste wegdeklaag. Grontmij zal verantwoordelijk zijn voor:


· Starten van de advisering (opstellen van adviesdossiers, technische evaluatie van de biedingen, categorisering van de biedingen en voorstel voor de gunning van de opdracht).


· Voorbereiding van het werkterrein (voorzitten van vergaderingen met de hoofdaannemer en bedrijven, plannen van de taken van de verschillende belanghebbenden, leiding over het werkterrein, notuleren van vergaderingen).


· Inspectie ter plekke (onaangekondigd bezoek van het werkterrein, analyse van aanvullende voorstellen tijdens de werkzaamheden, analyse van de resultaten en tests van het bedrijf, technische en financiële assistentie van de hoofdaannemer, continue monitoring van de werkzaamheden, voorbereiden en voorzitten van vergaderingen, opstellen van de notulen).


· Buiteninspectie van de wegen (tests ter plekke en in het laboratorium, begeleiding en inspectie van de uitvoering, directievoering).


· Uitwerking van de programma's voor 2016-2020 (vaststellen van de staat van de wegen, technische voorstellen voor onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, werkplanning, kostenraming).


· Deskundigenonderzoek (aanpak van bijzondere punten, technisch advies op het gebied van koolwaterstofmaterialen).

Jean-Luc Schnoebelen, Vice-president Group Executive Committee Grontmij N.V. and CEO Ginger: `Het verheugt me bijzonder dat Autoroutes et Tunnel du Mont Blanc Ginger CEBTP heeft gekozen voor de vernieuwing van hun gehele wegennet in de Ain en de Haute Savoie. Bij deze meerjaren opdracht krijgt Ginger de kans om wederom te bewijzen dat het een bijdrage levert aan de verbetering van het wegennet, in het bijzonder in Frankrijk, en daarbij gebruik maakt van duurzame technieken en materialen.'