Ingezonden persbericht


Persbericht

Restzetel Flevoland in einduitslag niet naar VVD:

Partij voor de Dieren behoudt Statenzetel in Flevoland

Lelystad, 4 maart 2011 - De Partij voor de Dieren Flevoland heeft toch haar provinciale zetel behouden. Op basis van de voorlopige uitslag leek de restzetel naar de VVD te gaan. Bij de bekendmaking van de definitieve uitslag bleek dat de restzetel naar de Partij voor de Dieren gaat in plaats van de VVD. "Dit is geweldig nieuws. Ik ben ontzettend blij dat ik de komende vier jaar kan blijven strijden voor dieren en natuur in Flevoland. Ik wil alle kiezers ontzettend bedanken voor hun steun!", aldus Statenlid Melissa Bax.

Bij de voorlopige uitslag leek het erop dat de Partij voor de Dieren drie stemmen te weinig gekregen had om haar zetel te behouden. De zetel die nu toch naar de Partij voor de Dieren gaat in plaats van de VVD kan van belang zijn in de nek-aan-nekrace tussen coalitie en de oppositie in de Eerste Kamer. Pas na de Eerste Kamerverkiezingen op 23 mei zal definitief bekend zijn of de coalitie een meerderheid heeft of niet.

Naast Flevoland heeft de Partij voor de Dieren een Statenzetel in Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. De zeven Statenleden zorgen ervoor dat de Partij voor de Dieren een Senaatszetel behoudt.

Statenlid Melissa Bax heeft zich de afgelopen periode met succes ingezet voor de Partij voor de Dieren in Flevoland. Zo is haar motie voor onderzoek naar het stimuleren van biologische landbouw in Flevoland aangenomen. De komende periode gaat ze daarmee verder en zal ze zich verzetten tegen de uitbreiding van de intensieve veehouderij. Ook de jacht is een belangrijk onderwerp. Melissa Bax: "Het is van cruciaal belang dat we vertegenwoordigd zijn in Flevoland. We zijn een aanjager als het gaat om een dier- en natuurvriendelijker beleid. We gaan er voor zorgen dat dieronvriendelijke maatregelen steeds minder makkelijk doorgevoerd kunnen worden of zelfs geblokkeerd worden. We zullen de provincie alternatieven bieden, bijvoorbeeld voor de jacht die vooral in het belang van een kleine groep hobbyisten duizenden onnodige slachtoffers maakt ".

Noot voor de redactie,