Arnhem krijgt een Toon Hermans Huis


Start initiatief van carnavalsvereniging de On-Ganse tijdens Prinsenrecepte op vrijdag 4 maart 2011

ARNHEM, 20110228 -- Carnavalsvereniging de On-Ganse, anno 1953, organiseert op vrijdag 4 maart 2011 een feestelijke ontvangst in restaurant Mahler van Musis Sacrum, wat tevens de start is van het initiatief om tot een Toon Hermans Huis te komen. Aanvang is circa 17.00 uur. Traditioneel ontvangt de Prins van de On-Ganse, dit jaar ZDDH Bert II, naast sponsors, mensen uit het Arnhemse bedrijfsleven, uit de politiek en iedereen die de On-Ganse een warm hart toedraagt.

Het Convent van Ex-Prinsen van Carnavalsvereniging de On-Ganse heeft met medewerking van enkele Ridders in “de Orde van de Zachte G” het plan opgevat in Arnhem voor Arnhem en de regio een “Toon Hermans Huis” (THH) op te richten. Het nieuw op te richten THH wordt het 11e Huis in Nederland.

Het reeds in Arnhem bestaande Taborhuis, waar patiënten therapeutisch worden behandeld, ziet dit initiatief als een welkome aanvulling op haar werkzaamheden en wil graag intensief met het THH samenwerken.

Het initiatief van het Convent en de Ridders in de Orde van Zachte G krijgt niet alleen in de vereniging, maar ook in Arnhem en omgeving veel positieve reacties.

Om deze bijeenkomst zal met een feestelijk tintje het nieuwe bestuur van de autonome Stichting Toon Hermans Huis e.o. worden geïnstalleerd. Wouter Groothedde (directeur ROC Rijn IJssel) zal het voorzitterschap op zich nemen en gelijktijdig zijn medebestuursleden bekend maken. Wij hebben de heer Dr. Jan Terlouw, oud commissaris van de Koningin van Gelderland en Ridder in de Orde van de Zachte G, bereid gevonden namens de On-Ganse de cheque aan het nieuwe bestuur van de Stichting THH aan te bieden.

Voor het geval u niet op de hoogte bent van alle huidige activiteiten van Carnavalsvereniging de On-Ganse graag het volgende: Al gedurende 50 jaar zet de On-Ganse zich in voor natuurlijk het carnavalsgebeuren in de stad Arnhem, maar daarnaast ook voor sociale doelen zoals bezoeken aan verzorgingshuizen, het ziekenhuis, ’s Koonings Jaght, etc. De laatste jaren wordt er jaarlijks een Vrijwilligers Gala georganiseerd, waarbij een kostenloze feestavond wordt aangeboden aan vrijwilligers uit bijvoorbeeld de zorg, onderwijs, sport, etc. Daarnaast organiseert de On-Ganse gedurende 35 jaar een Gala Concert, waarbij de baten worden besteed voor bovengenoemde doelen.
­­­­­­­­­­­­­

Persberichtennl







Carnavalsvereniging de On-Ganse