European Patent Office: Europese uitvinders zetten opnieuw richtlijnen voor globale vernieuwing "Patenten garanderen miljarden aan investeringen in O&O"

Hoge stabiliteit vervormbaar cement, verstelbare brillenglazen, waterzuiveringsapparatuur met ultraviolet licht, uitermate efficiënte biomassaverbranding, transmissieversterkers voor optische vezelkabels, of methoden voor de diagnosestelling van de genen voor Alzheimer: deze vijftien benoemingen voor de European Inventor Award 2011 vormen het grote scala aan technologische pionieroplossingen. Europa's meest prestigieuze vernieuwingsprijs zal op 19 mei in Budapest worden uitgereikt.

MUNICH & BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20110304 --

European Inventor Award 2011

De prijs werd in 2006 gelanceerd door het European Patent Office (EPO) met de ondersteuning van de Europese Commissie (EC). Dit jaar vergezelt het Hongaars voorzitterschap van de Raad van de EU het EPO, dat ook nu weer door de EC gesponsord wordt, bij de organisatie van deze gebeurtenis. Er is een selectie van prijzen in vijf categorieën - Industrie, Onderzoek, kleine en middelgrote bedrijven, niet-Europese landen en successen voor het hele leven - zullen op de prijsuitreikingceremonie in Budapest worden gepresenteerd.

De vijftien finalisten werden uit een groot aantal inzendingen aan het European Patent Office gekozen door een internationale jury van hoog niveau. Hiertoe horen belangrijke persoonlijkheden zoals de voorzitter van het Europese parlement, Jerzy Buzek. De technische inhoud, economisch impact en sociaal belang van de uitvindingen vormden de kernfactoren bij haar keuze.

"De benoemingen van de European Inventor Award 2011 zijn een positief bewijs dat Europese ondernemingen prestaties kunnen leveren met hun eigen geavanceerde producten op velerlei terrein," zegt EPO President Benoît Battistelli. "Met de inkomsten uit deze patenten kunnen bedrijven jaar op jaar miljarden investeren aan onderzoek en ontwikkeling. Deze investering komt op zijn beurt weer ten goede aan de maatschappij in zijn geheel."

De uitvinders komen uit een twaalftal landen die veel regio´s in Europa beslaan. Medisch onderzoek staat bovenaan, gevolgd door energetische technologie en verder constructietechniek, autotechnologie en telecommunicatie.

"Het gebruik van technologische creativiteit voor verkoopbare vernieuwing is een middel om te verzekeren dat Europa haar concurrentiepositie wereldwijd kan behouden," voegt EU Internal Market en Services Commissioner Michel Barnier hieraan toe. "Uitvinders zijn sleutelfiguren in de kennismaatschappij van vandaag. Zij garanderen en creëren miljoenen banen, en leveren een grotere bijdrage aan de economische toekomst van Europa."

Voor het volledige persbericht met de benoemingen kunt u terecht op:

http://www.epo.org/news-issues/press/releases/archive/2011/20110303.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
European Patent Office
Rainer Osterwalder
Persmedewerker
+49-(0)89-2399-1820

rosterwalder@epo.org