Universiteit Twente

ScienceCaféEnschede: Nieuwe bacteriën

in samenwerking met Studium Generale

09 maart 2011

Van tijd tot tijd duiken ze op: nieuwe bacteriën. Sommige zijn eng. De MRSA-variant - in de volksmond wel de `ziekenhuisbacterie' of `superbacterie' geheten - maakt onze ziekenhuizen onveilig. De medische wereld slaat alarm omdat deze slimme beestjes zich snel aanpassen en immuun blijken te zijn voor bijna alle antibiotica. Andere zijn vooral fascinerend. Recent onderzoek leert dat in de modder van ons eigen Twentekanaal een heel speciale bacterie huist, een die zuurstof produceert zonder zonlicht te gebruiken.

Prof. dr. ir. Mike S.M. Jetten is hoogleraar microbiologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ontdekker van de Twentekanaalbacterie.

Dr. N. AlNaiemi is als microbioloog aan het Medisch Spectrum Twente verbonden en doet onderzoek naar de superbacterie.

ScienceCafé op woensdagavond 9 maart, 20.00 - 22.00 uur, Media Art Café Berlijn. Het Media Art Café Berlijn bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.

Het ScienceCaféEnschede brengt in een ontspannen ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede. Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.