RTL Group

Explosief begin van nieuwe reeks 'Bouwval Gezocht'

Het populaire RTL 4-woonprogramma Bouwval Gezocht gaat woensdag 9 maart weer van start. De formule is bekend: kandidaten willen, vaak met een minimaal budget, hun net gekochte bouwval omtoveren tot een waardevol paleisje. Ze gaan vol goede moed aan de slag, maar stuiten op de nodige problemen en al snel slaat de verbouwingsstress toe. Gelukkig is daar bouwdeskundige Bob Sikkes die ze bijstaat met raad. Aan het eind van de verbouwing biedt een woningtaxatie het antwoord op de vraag: hoeveel hebben alle ontberingen opgeleverd? Presentatie is, als vanouds, in handen van Peter van der Vorst.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen komt een broer-zus-relatie ernstig onder druk te staan. Een Haagse schilderes verhuist naar het uiterste puntje van Nederland, in Zeeuws Vlaanderen. Ze heeft nauwelijks budget om haar pas gekochte, bouwvallige en vooral tochtige dijkwoninkje op te knappen. Maar ze heeft haar broer, die bouwvakker is, bereid gevonden om dit voor een appel en een ei te doen. Alleen de schilderes maakt onverwachte keuzes, wil te veel en verwacht te veel van haar broer. Het budget raakt voortijdig op met alle consequenties van dien en dat zorgt voor de nodige spanningen tussen broer en zus.

Uitzending: vanaf woensdag 9 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4.

Voor een preview van de eerste aflevering, klik hier.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Muriël van Tuijl, communicatie RTL Nederland via tel. 035 6718771, muriel.van.tuijl@rtl.nl.