Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

yours, clean it up!

---

Emanuelson: Zuidoost is yours, clean it up!

4 maart 2011

Rotzooi op straat is een van de grootste ergernissen van bewoners. Woensdag 9 maart geeft Urby Emanuelson, voormalig Ajacied en inwoner van Zuidoost in een promotiefilmpje de aftrap voor de Clean it Up campagne in Venserpolder, Amsterdam Zuidoost. Doel van de campagne die vooral inzet op nieuwe media is om jongeren aan te sporen hun omgeving schoon te houden. Naast het promotiefilmpje van Emanuelson spelen meerdere bewoners van Zuidoost de hoofdrol. De filmpjes worden op 9 maart in de Amsterdam ArenA vertoond voor de bewoners rond het stadion.

Onderwerp van zijn filmpje, waarvoor Amsterdam ArenA, Ajax en het stadsdeel de handen ineen hebben geslagen, is het zwerfafval rond de ArenA, tijdens en na evenementen. Emanuelson: `Ik ben trots op Zuidoost. Inwoners van Venserpolder én de bezoekers van Ajax zijn samen verantwoordelijk voor een schoon Zuidoost.' Daarom aarzelde hij geen moment toen hij gevraagd werd om mee te doen aan de Clean it Up campagne.

De andere twee filmpjes gaan over de twee andere grote ergernissen van bewoners in Zuidoost: grofvuil op de verkeerde plek en tijd geplaatst en vuilniszakken naast de afvalcontainers en de zogenoemde `snoeproutes' van en naar scholen. Alle filmpjes van de Clean it Up campagne zijn via een qr code op een mobiele telefoon te bekijken.

Woensdagavond 9 maart worden de wijkbewoners om 19.00 uur in de ArenA verwacht. Dan worden in aanwezigheid van onder meer portefeuillehouder Urwin Vyent, de heer Markerink (directeur ArenA) en rapper Anno MC de nieuwe filmpjes van de campagne Clean it Up gelanceerd. Rapper Anno MC, verantwoordelijk voor de Clean it Up campagnerap treedt live op.

Programma (19.00-21.00 uur):

* - ontvangst en welkomstwoord directeur Amsterdam ArenA
* - lancering campagne met portefeuillehouder Wijkbeheer, Urwin Vyent en rapper Anno MC

* - rondleiding ArenA

* - borrel

---