Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 09-03-2011

Fietser gewond

VIANEN Een fietser raakte op dinsdagavond 8 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.25 uur nam een 52-jarige automobilist uit Vianen op de Rijksweg A2 de afslag Vianen, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van de Westelijke Parallelweg. Over het fietspad van de Bentzberg fietste een 23-jarige man uit Vianen, komende uit de richting van de Prins Bernhardstraat en gaande in de richting van de Westelijke Parallelweg.

Op de kruising van de afslag A2 en de Bentzberg werd de fietser door de auto geschept en kwam via de voorruit van de auto op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Kleingeldwisseltruc

NIEUWEGEIN Een bejaarde vrouw werd op dinsdagochtend 8 maart het slachtoffer van een kleingeldwisseltruc.

Rond 11.00 uur werd een 78-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Bankstede aangesproken door een vrouw. Zij vroeg om kleingeld te wisselen. Toen de bejaarde vrouw haar portemonnee in haar handen had, graaide de vrouw daarin, zogenaamd om te helpen bij het wisselen. De Nieuwegeinse maakte duidelijk daar niet van gediend te zijn, waarna de vrouw wegliep.

In de loop van de middag ontdekte de bejaarde vrouw dat haar bankpassen uit haar portemonnee waren gestolen, de diefstal daarvan kon alleen door de vrouw zijn gepleegd. Het slachtoffer liet haar rekening blokkeren, maar toen bleek er al een geldbedrag mee te zijn opgenomen.

Signalement

Getinte vrouw, 20-25 jaar, 1.50-1.60 meter en brildragend. Zij droeg een jack (vermoedelijk grijs), een lichtgekleurde broek en zij sprak met een buitenlands accent.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.