Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 09-03-2011

Frontaal tegen vrachtwagen

VREELAND - Een automobilist botste op dinsdagmiddag 8 maart frontaal op een vrachtwagen.

Rond 14.50 uur reed een 21-jarige automobilist uit Amsterdam over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van de Rijksstraatweg en gaande in de richting van Vreeland. Door nog onbekende oorzaak stuurde hij langzaam naar links en ging over de middenstreep. Hij botste tegen de spiegel van een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 45-jarige automobiliste uit Baambrugge. Vervolgens botste de Amsterdammer frontaal op een hem tegemoetkomende vrachtwagen, bestuurd door een 57-jarige chauffeur uit Katwijk (ZH).

De Amsterdammer raakte bekneld. Hij werd door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Slingerend

MIJDRECHT - Een automobilist met een behoorlijke slok te veel op, viel op dinsdagavond 8 maart door zijn rijstijl door de mand.

Rond 18.50 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Dokter van de Berglaan rijden. Zij gingen achter hem aan en controleerden de automobilist, een 53-jarige man uit Mijdrecht, op de Leicester. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 675 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte op dinsdagavond 8 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 19.55 uur zag een motoragent dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam reed. De motoragent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Maarssen op 168 km/u geijkt. De automobilist, een 51-jarige man uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.