GroenLinks Waterland



Fietspad Broek-Ilpendam komt er ... of niet

Fractievoorzitter Laura Bromet van GroenLinks strijdt er al jaren voor: een fietspad tussen Broek in Waterland en Ilpendam. De raad stemde voor een onderzoek naar de haalbaarheid.

De fietsverbinding tussen Broek in Waterland en Ilpendam is een klein stapje dichterbij gekomen. In de raadsvergadering van 3 maart vond een ruime meerderheid het een goed idee om de haalbaarheid te onderzoeken. Na een amendement van PvdA en GroenLinks op het oorspronkelijk voorstel.

Al jaren strijdt GroenLinks voor dit stukje fietsverbinding van anderhalve kilometer. Niet door het Varkensland, zoals vaak in de beleidsstukken stond en wat op terechte weerstand stuitte, maar langs het Varkensland. Veel fietsers willen graag een rondje door Waterland fietsen, maar ze moeten nu langs de Jaagweg om van Broek naar Ilpendam te kunnen. Dat maakte het er niet leuker en gezonder op, vond ook de Fietsersbond die in een van de eerdere raadsvergadering insprak.

Ook Ilpendammers die naar Broek willen en Broekers die naar Ilpendam moeten, zijn blij met een klein extra stukje fietspad. Het is nog niet zeker dat het fietspad er definitief komt. Dat moet het onderzoek uitwijzen. Ook over de kosten moet de raad zich nog uitspreken. Maar we zijn wel een stapje dichterbij. Geduld is een schone zaak.